Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να μετράμε τα ρεκόρ που κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο η ομάδα των «μπλαουγκράνα».

Ωστόσο η φετινή χρονιά, παρά το γεγονός πως βρίσκεται πολύ μπροστά στο πρωτάθλημα και συνεχίζει στο Κύπελλο, πάει να εξελιχθεί αρνητικά με έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Κώστα Μιαούλη

Μετά από την ήττα με 2-0 από τη Μίλαν, η Μπάρτσα έφτασε σε ένα αρνητικό ρεκόρ μετά από 14 χρόνια, μιας και για πρώτη φορά από την περίοδο 1998-1999, δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα σε 10 συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια. Η τελευταία φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία της, ήταν στις 10 Ιανουαρίου απέναντι στην Κόρδοβα, απέναντι στην οποία επικράτησε με 5-0. Από τότε οι μπλαουγκράνα έχουν δεχτεί τουλάχιστον ένα τέρμα σε όλες τις επίσημες αναμετρήσεις τους.

Αναλυτικά τα ματς:

13/1 Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 1-3 (πρωτάθλημα)

16/1 Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 2-2 (Κύπελλο)

19/1 Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 3-2 (πρωτάθλημα)

24/1 Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 2-4 (Κύπελλο)

27/1 Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 5-1 (πρωτάθλημα)

30/1 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1 (Κύπελλο)

3/2 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1 (πρωτάθλημα)

10/2 Μπαρτσελόνα – Χετάφε 6-1 (πρωτάθλημα)

16/2 Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 1-2 (πρωτάθλημα)

20/2 Μίλαν – Μπαρτσελόνα 2-0 (Τσάμπιονς Λιγκ)


Υπάρχει επιπλέον άλλος ένας τομέας που επιβεβαιώνει το γεγονός πως η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν είναι και τόσο αποτελεσματική φέτος. Μπορεί να έχει ξεκάθαρη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με απόσταση 12 πόντων από την Ατλέτικο Μαδρίτης και 16 πόντων από την Ρεάλ, ωστόσο έχει την 4η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αφού έχει δεχθεί 27 γκολ, με τους ροχιμπλάνκος να έχουν φάει 4 λιγότερα, την Ρεάλ 5 λιγότερα και την Μάλαγα να έχει δεχτεί 21 γκολ σε 24 παιχνίδια. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως η Μπάρτσα δέχεται πάνω από ένα γκολ κατά μέσο όρο, ανά αγώνα στο πρωτάθλημα.

Συνολικά οι «μπλαουγκράνα» έχουν δεχτεί 42 γκολ φέτος σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ, αφού δέχτηκαν 5 στους ομίλους και 2 από τη Μίλαν, ενώ στο Κύπελλο είχαν και 4 γκολ στο παθητικό τους, στις δύο αναμετρήσεις με την Μάλαγα. Στο Σούπερ Καπ με την Ρεάλ Μαδρίτης νίκησαν 3-2 στο πρώτο ματς και έχασαν 2-1 στον επαναληπτικό. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγώνας στο «Σαν Σίρο» είναι ο πρώτος, στον οποίο δεν κατάφερε φέτος να σκοράρει η Μπαρτσελόνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube