Στη διάρκεια της ζωής του κάλυψε με μεγάλη επιτυχία πολλούς ρόλους. Ως ποδοσφαιριστής, αφού ήταν από τους πιο ταλαντούχους Βραζιλιάνους που πάτησαν το πόδι τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι τις αρχές της χιλιετίας. Ως παράγοντας, αφού οι μεταγραφικές κινήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν, για τις οποίες είναι υπεύθυνος, αποδεικνύονται πετυχημένες. Μόνο ως προπονητής δεν είχε την πορεία που θα επιθυμούσε, ή που θα άξιζε. Για το λόγο αυτό, ο Λεονάρντο, προτίθεται να αφήσει το… γραφείο για να φορέσει ξανά τη φόρμα του κόουτς, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Η αλήθεια είναι πως μου λείπει ο πάγκος. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω όλες τις εμπειρίες που αποκόμισα από την πορεία μου ως παράγοντας, να προσθέσω αυτές που έχω ως προπονητής και παίκτης και να αναλάβω την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Λεονάρντο, η Αγγλία θα μπορούσε να είναι η χώρα στην οποία θα προπονούσε με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί. «Μου αρέσει η δουλειά του τεχνικού στην Αγγλία. Είναι αυτό που θα με γέμιζε. Συνδυασμός παράγοντα και προπονητή. Αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για μένα. Θα ήθελα να κοουτσάρω στην Αγγλία, αυτό μπορεί να είναι το μέλλον μου, αφού έχει αρχίσει να με κουράζει ο ρόλος του παράγοντα», αποκάλυψε ο Λεονάρντο.

Οι φήμες που θέλουν τον Κάρλο Αντσελότι να απομακρύνεται από τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν συνδέονται με τις επιθυμίες του Βραζιλιάνου, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε. «Ο Κάρλο δεν έχει να φοβάται κάτι. Δεν τον απειλώ, ούτε διεκδικώ τη θέση του. Σας είπα, η Αγγλία είναι η χώρα στην οποία θέλω να εργαστώ ως τεχνικός», σημείωσε ο Λεονάρντο, καθησυχάζοντας, για την ώρα, τον προπονητή της ομάδας του.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube