Πρώτο θέμα έγινε στην Γερμανία το κέρασμα του Τζορτζ Κλούνεϊ σε έναν Γερμανό πολίτη που έτρωγε δίπλα του σε εστιατόριο της χώρας. Ο Αμερικανός σταρ βρίσκεται στο Βερολίνο για τα γυρίσματα της ταινίας του «The Monuments Men» και δειπνούσε με τους συντελεστές του φιλμ στο εστιατόριο «Grill Royal».

Αφού τελείωσαν το φαγητό τους, ο ηθοποιός πλήρωσε τον λογαριασμό του δικού του τραπεζιού και ρώτησε τον άνθρωπο στο ταμείο τι έφαγε ο διπλανός του; Πήρε την απάντησή του, έμαθα και το κόστος και έβγαλε 134.66 ευρώ επιπλέον από την τσέπη του πληρώνοντας τον λογαριασμό και του… δίπλα.

Μαζί με την εξόφληση, ο Κλούνεϊ είπε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να ζητήσει «συγγνώμη» από τον άνθρωπο διότι θεωρούσε πως τον ενοχλούσαν την ώρα που έτρωγε αφού έκανα αρκετό θόρυβο (κλασσικοί ηθοποιοί).

Όταν ο… άγνωστος πελάτης ζήτησε τον λογαριασμό του, έμαθε την ιστορία και έκπληκτος είπε, ότι ούτε τον ενόχλησαν, ούτε αναγνώρισε κάποιον διάσημο καλλιτέχνη. Και φυσικά, πήρε το τηλεφωνάκι στου στην γραφική Bild και «έδωσε» το θέμα το οποίο διαδόθηκε άμεσα παντού, ως κάτι το συγκλονιστικό! Και με την δήλωση: «τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν πια», απέδειξε πόσο… σφιχτοχέρηδες είναι οι Γερμανοί και πόσο… διπλωμάτες οι Αμερικανοί…

Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube