Εβγαλε τη φήμη του πολύ σκληρού σε μία νύχτα. Η εφημερίδα «Bild» έστειλε έναν ρεπόρτερ να τον ρωτήσει κάποια πράγματα πριν από ένα ματς με την Μπάγερν. Ο προπονητής του στο Αμβούργο τού είχε ζητήσει να προσέχει από κοντά έναν αντίπαλο. Αυτός υπερβάλλοντας, όπως συνήθως γίνεται, δήλωσε ότι «κάτι τέτοιους τους τρώει για πρωινό». Με την ίδια έννοια που το χρησιμοποιούμε και στα ελληνικά. Η κακή μετάφραση στα γερμανικά δημιούργησε σύγχυση και από εκείνη τη μέρα το όνομα του Χαλίντ Μπουλαρούζ έγινε συνώνυμο του «κανίβαλου», παρομοιάζοντάς τον με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, τον ρόλο που υποδειγματικά ερμήνευσε ο Σερ Αντονι Χόπκινς στη «Σιωπή των Αμνών».
Ο μαροκινής καταγωγής -αλλά μεγαλωμένος στο Αμστερνταμ- Μπουλαρούζ έμεινε ορφανός από πατέρα μικρός. Η μητέρα του προσπάθησε σκληρά να μεγαλώσει αυτόν και τα οκτώ αδέρφια του! Ο Χαλίντ σε ηλικία 16 ετών έπαιζε σε μία τοπική ομάδα στο Αμστερνταμ και πήγαινε δύο φορές την εβδομάδα για προπόνηση. Αν και του άρεσε να αγωνίζεται στην άμυνα, προτίμησε για... πρακτικούς λόγους τη θέση του επιθετικού. «Δεν είχαμε πλυντήριο στο σπίτι και η μητέρα μου δεν προλάβαινε να μου πλύνει τη στολή παραπάνω από μία φορά», θυμάται και συγκινείται. «Ετσι επέλεξα και λόγω ύψους να αγωνίζομαι σέντερ φορ, όπου η στολή μου δεν λερωνόταν συχνά».
Οι Ακαδημίες του Αγιαξ τον εντόπισαν γρήγορα, αλλά με τις οικονομικές ανάγκες στο σπίτι να επείγουν προτιμούσε να δουλεύει από το να προπονείται. Τότε κι ενώ η καριέρα του έμοιαζε να τελειώνει πριν ξεκινήσει, μόλις τον άφησαν ελεύθερο από τον Αγιαξ, τον ζήτησε η Βάαλβαϊκ. «Ενας σκάουτερ ήρθε στο σπίτι και με βρήκε. Η πρότασή τους ήταν εξαιρετική οικονομικά. Δεν μπορούσα να αρνηθώ», αναπολεί. Ως επιθετικός έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, έως τη στιγμή που λόγω τραυματισμού τού κεντρικού αμυντικού τον δοκίμασαν στην άμυνα. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναβγήκε από την ομάδα, έγινε διεθνής και το Αμβούργο πλήρωσε ένα σωρό λεφτά για να τον πάρει στην Μπουντεσλίγκα. Με τα χρήματα της μετακίνησής του στη Γερμανία αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι στη μητέρα του!
Η Τσέλσι τον Αύγουστο έδωσε πολύ παραπάνω από την τρέχουσα αξία του για να τον φέρει στο Λονδίνο. Ο Μουρίνιο τον χρησιμοποιεί ως δεξιό μπακ, κάτι που ξάφνιασε πολλούς. Ακόμα και τον ίδιο. «Δεν είναι κάτι που έχω συνηθίσει, αλλά δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση προκειμένου να αγωνίζομαι», δήλωσε στους «TIMES». Η εμφάνισή του στη νίκη των πρωταθλητών Αγγλίας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα ήταν συγκλονιστική. Εξαφάνισε τον Ροναλντίνιο και τα στατιστικά του ματς τον αναδεικνύουν στον πολυτιμότερο παίκτη μετά τον Ντρογκμπά.
Την ίδια στιγμή οι οπαδοί της Τσέλσι, που είχαν δει επιφυλακτικά την απόκτησή του, πίνουν... μπίρα στο όνομά του. Για τον ίδιο όλα αυτά μοιάζουν με όνειρο. «Ολη μου η ζωή μοιάζει με ταινία. Κι εγώ δεν πιστεύω ότι εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα σε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια», δηλώνει. Και διευκρινίζει ξανά: «Δεν είμαι κανίβαλος, ούτε παίζω σκληρά. Αυτοί που με ξέρουν λένε πως είμαι άκακος. Μία κακή μετάφραση έβγαλε λανθασμένο όνομα για μένα». Χαμένος ή όχι στη μετάφραση ο Μπουλαρούζ, είναι αλήθεια ότι η ζωή του αποτελεί την πιο περίεργη ιστορία των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο. Και αποδεικνύει ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν!