Βάσει ονόματος, η ΑΕΚ δεν μπορεί να θεωρεί ανταγωνίστριες ομάδες όπως η Βέροια. Βάσει βαθμολογίας ωστόσο, η «Ένωση» (αλήθεια είναι πως) είδε… με πολύ καλό μάτι την ήττα της ομάδας του Καλαϊτζίδη από τον Λεβαδειακό (2-1).

Όχι μονάχα για ρεαλιστικούς λόγους -μιας και κάθε πόντος που κερδίζεται ή χάνεται από τις ομάδες της ουράς μπορεί ν’ αποδειχθεί καθοριστικός. Αλλά κυρίως για τη σημασία που θα έχει στο ψυχολογικό κομμάτι.

Διότι -έστω και στην ισοβαθμία, έστω κι εξαιτίας της τεσσάρας που είχε ρίξει στην Ημαθία- η «Ένωση» καταφέρνει για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει λόγος πανηγυρισμού από παίκτες, προπονητή και κόσμο. Σίγουρα μπορεί να γίνει, όμως, μια ακόμα «ντόπα» (μετά την ισοφάριση του Πετρόπουλου στο 96’ του αγώνα με τον Άρη) ενόψει των προσεχών τεσσάρων αγώνων.

Εκεί όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τρεις ομάδες στο ΟΑΚΑ (ΟΦΗ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ) και θα βγει από το λεκανοπέδιο μόνο για ν’ αγωνιστεί στην έδρα της ουραγού Κέρκυρας. Κι εκεί όπου η εφικτή συγκομιδή τριών έστω νικών μπορεί ν’ απομακρύνει τον εφιάλτη που ζει από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.