Η ιστορία του Λάνς Άρμστρονγκ, του ποδηλάτη που δίχασε την κοινή γνώμη, είναι ότι πρέπει για να γίνει ταινία. Ένας αστέρας που γίνεται είδωλο αφού ξεπερνάει τα προβλήματα υγείας παίρνοντας τον ένα μετά τον άλλο ποδηλατικό γύρο Γαλλίας και η καριέρα του σταματάει με το σκάνδαλο για την ντόπα που έπαιρνε.

Ε, η εταιρία παραγωγής του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, «Bad Robot» με το στούντιο της Paramount Pictures, δεν θα μπορούσαν ένα τόσο πιασάρικο στόρι να το αφήσουν έτσι και έβαλαν μπροστά για να το κάνουν ταινία.

Η οποία θα βασίζεται στο βιβλίο της αθλητικογράφου, Τζούλιετ Μακούρ «Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong», το οποίο ξεκίνησε και τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Η Μακούρ ακολουθούσε την καριέρα του Αρμστρονγκ από την ανάδειξή του σε φαινόμενο της ποδηλασίας, τον καρκίνο, την ανάρρωση, την επιστροφή-φαινόμενο. Οι μαρτυρίες και η έρευνά της για τη χρήση αναβολικών (την οποία επέβαλε και στους συνεργάτες του, διαφορετικά τους απέλυε) συντέλεσαν στην πρόσφατη ομολογία του πρώην πρωταθλητή.

Σκοτεινές «δείχνουν» και οι διαστάσεις της μεταμέλειάς του, καθώς η διαβόητη συνέντευξή του στην Οπρα Γουίνφρεϊ δεν έπεισε και πολλούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε δημιούργησε κλίμα συγχώρεσης. Το βιβλίο, πάντως, θα εκδοθεί τον Ιούνιο, η τηλεοπτική συνέντευξη του Αρμστρονγκ στην Οπρα έχει και δεύτερο μέρος που θα μεταδοθεί εντός των επόμενων ημερών και το Χόλιγουντ περιμένει στην γωνιά…

Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube