Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός τηρεί χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθαρίζει όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της, ενώ στέλνει μήνυμα λέγοντας πως πλέον «υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ».

Κλείνοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος και στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ σαφής είναι η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν. «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν» τονίζει, ενώ αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται πως «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας». Για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Αυτά τα ιδιωτικά νησιά είναι μαγικά: η ελίτ αναζητά επενδύσεις υψηλής αξίας

Χάος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονιού

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο μετά από επεισόδια στη λεωφόρο ΝΑΤΟ με τραυματία έναν αστυνομικό

Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά σε πολλές περιοχές της χώρας – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα