Την άποψη πως η Κέρκυρα θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην τελευταία θέση, εξέφρασε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Νίκος Αναστασόπουλος.

Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο υπογράμμισε πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες στο τέλος της σεζόν θα βουλώσουν στόματα με τις απαντήσεις που θα δώσουν σε όσους τους αμφισβητούν.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος:

Για τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα της Κέρκυρας:

«Να ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά, με υγεία. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνας και, βεβαίως, και για το ποδόσφαιρο. Είχαμε μια ανοδική πορεία, ο τελευταίος μήνας, όμως, ήταν πολύ δύσκολος. Δεν μ’ αρέσει να προδικάζω - υπάρχουν, άλλωστε, ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Εμείς οι ίδιοι ήμαστε όταν η ομάδα πήγαινε καλά, εμείς οι ίδιοι που τον τελευταίο μήνα κάναμε αυτές τις ήττες και πέσαμε σε εκτίμηση στα μάτια πολλών. Δουλεύουμε σκληρά, κουραζόμαστε πάρα πολύ και είναι κρίμα να μην το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το πράξουμε από εδώ και στο εξής. Έχουμε μέλλον».


Για επόμενα ματς των Φαιάκων:

«Ξέρω ότι είμαστε στην τελευταία θέση, αλλά αυτό μπορεί να μη λέει και τίποτα. Νομίζω ότι θα βουλώσουμε κάποια στόματα στο τέλος, όπως έγινε και πέρσι και όλα θα πάνε καλά. Για το ματς με τον Αστέρα, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο. Αλλά, όπως είπε και ο κόουτς, όλα τα ματς από ‘δώ και πέρα, είναι δύσκολα. Και θα τα δώσουμε όλα. Θα παίζουμε σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός».

Για το αν υπάρχει πίεση, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα:

«Είναι λογικό να υπάρχει πίεση, όταν είσαι στην τελευταία θέση. Ο προπονητής φροντίζει να μας αποφορτίζει, αλλά, όταν είσαι ποδοσφαιριστής και ξέρεις ότι “καίγεσαι”, είναι αναμενόμενο να παίζεις με άγχος. Κι αυτό δεν είναι εύκολο. Όλοι, όμως, καλό είναι να το συνηθίσουμε».

Για το επερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Ο Αστέρας είναι φορμαρισμένος. Υπήρξα παίκτης του, ξέρω ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ και “παικτικά” δείχνει μια ποιότητα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, είναι δουλεμένη ομάδα, για χρόνια, αλλά, από εκεί και πέρα, θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα. Σίγουρα, πρέπει να προσέξουμε τους επιθετικούς του Αστέρα, που είναι καλοί. Αλλά πρέπει να παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι μας, να κάνουμε ευκαιρίες, γκολ, να διεκδικήσουμε τη νίκη».


Για το ρόλο που πρέπει να έχουν οι παλαιότεροι της ομάδας:

«Η Κέρκυρα διαθέτει και κάποιους παίκτες με εμπειρία και καλά θα κάνουμε εμείς, οι πιο παλιοί, να μεταφέρουμε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας στα νέα τα παιδιά. Ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο β’ γύρο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube