Βρέθηκε στη Βραζιλία με σκοπό να διαπραγματευτεί την παραχώρηση τόσο του Ρομπίνιο, όσο και του Πάτο, οι οποίοι έδειχναν να επιθυμούν τον… επαναπατρισμό τους. Τελικά ο Αντριάνο Γκαλιάνι επέστρεψε στην Ιταλία έχοντας πετύχει να πουλήσει μόνο τον δεύτερο, αφού ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει πως θα παραμείνει στο Μιλανέλο.

Αυτό φάνηκε από όσα δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη «χώρα της σάμπας», ο ισχυρός άντρας των «ροσονέρι». «Ο Ρομπίνιο επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του, δεν ήταν πως ήθελε να φύγει από τη Μίλαν. Ζητούσε να επιστρέψει στη Σάντος, αλλά κάθε διαπραγμάτευση… ναυάγησε. Η πρώην ομάδα του παίκτη δεν ικανοποίησε ούτε εμάς, ούτε τον ίδιο, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Υπήρξαν άλλοι σύλλογοι που θα μπορούσαν να πληρώσουν αυτά που ζητούσαμε, αλλά ο Ρομπίνιο δεν ήθελε να πάει πουθενά αλλού εκτός της Σάντος. Συνεπώς αποφάσισε να παραμείνει στη Μίλαν», αποκάλυψε ο Γκαλιάνι.

Αντίθετα ο Πάτο βρήκε ομάδα στην οποία θα προσπαθήσει να… αναστηθεί. «Στενοχωρήθηκα με την εξέλιξη που είχε η πορεία του Πάτο στη Μίλαν. Μετά από δύο εκπληκτικά χρόνια, άρχισαν τα προβλήματα και η αγωνιστική πτώση του παίκτη. Όταν μου ζήτησε να γυρίσει στη Βραζιλία, αν και με πλήγωσε, δεν μπορούσα παρά να τον ικανοποιήσω», είπε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μεταγραφές θα γίνουν; Τώρα που έφυγε ο Πάτο, άδειασε μία θέση επιθετικού. «Οι επιθετικοί μας ήταν 6, τώρα είναι 5. Δε νομίζω πως τίθεται θέμα… λειψανδρίας. Αν δεν πουληθεί κάποιος άλλος, δεν πρόκειται να αποκτηθεί κανείς. Ο Αλέγκρι έχει στη διάθεσή του και πολλούς και ικανούς επιθετικούς», σημείωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube