Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε το πλεονέκτημα από το πρώτο παιχνίδι, καθώς είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην έδρα των Σερραίων. Κι όμως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όμως εκεί ο σύλλογος της Football League «λύγισε», καθώς αν και είχε δυο φορές την ευκαιρία να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα και να προκριθεί, δεν τα κατάφερε.

Επόμενος αντίπαλος στους "16" της διοργάνωσης για την Ξάνθη, η Βέροια.



Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στην Ξάνθη στο 20’, με τον Ονουάτσι να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, να μπαίνει στην περιοχή, όμως ο γκολκίπερ των Σερραίων μπλόκαρε.

Και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Για τους φιλοξενούμενους! Ο Κωνσταντινίδης μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, έκανε το γύρισμα, όμως ο Γούτας προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, όμως αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι περαιτέρω, με τον Εθνικό Γαζώρου να έχει σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν, ο Ουζουνίδης έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα για να φρεσκάρει την ομάδα του και δικαιώθηκε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ουνουάτσι βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση, επωφελήθηκε τη σέντρα του Πλατέλλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Και εκεί όμως αν και η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν πέτυχε κάποιο γκολ, και τα πέναλτι ήταν φυσιολογική εξέλιξη.

Τα πέναλτι:

Τα τέσσερα πρώτα πέναλτι και των δύο ομάδων ήταν εύστοχα. Ο Νάκας για τους ακρίτες αστόχησε στην πέμπτη εκτέλεση, όμως ο Ναλμπάντης στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να στείλει στην επόμενη φάση τον Εθνικό Γαζώρου, καθώς δεν βρήκε στόχο εξίσου. Ο Ντάνι ήταν ο έκτος κατά σειρά για την Ξάνθη, όμως τον σταμάτησε ο Βαλσαμάκης. Οι Σερραίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το δεύτερο... match point, αφού ο Σαββίδης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο αρχηγός της Ξάνθης, ο Βάλλας έστησε τη μπάλα, στο έβδομο πέναλτι της ομάδας και με την απαραίτητη ψυχραιμία έκανε το 5-4 στη διαδικασία. Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων τελείωσαν, όταν ο Γεωργίαδης έχασε το τρίτο κατά σειρά πέναλτι για την ομάδα του, με τον ξανθιώτικο σύλλογο να παίρνει την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας με έναν άκρως αγχωτικό τρόπο, όπου τον περιμένει η Βέροια.



Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Βασιλακάκης, Πλατέλλας, Ονουάτσι (115’ Νάκας), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (46’ Μαρσελίνιο)

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Καπίας, Κατσαβάκης, Νύρλας, Σαββίδης, Γεωργίαδης, Αλεξάντροβιτς, Μπεκιάρης, Μαχαιρούδης (57’ Ναλμπάντης), Κωνσταντινίδης

Διαιτητής: Κύζας
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Θανασακούδης
Γήπεδο: Πηγάδια

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
TAGS: Ξάνθη