Σπουδαία και σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη που πέτυχε η ομάδα του επί της Νάπολι με 2-1 ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο τεχνικός της Ίντερ μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του για την προσπάθεια, έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων του και, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Gazzetta dello sport», επανέλαβε πως δεν πρόκειται να ζητήσει μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο, αφού η ομάδα του είναι πλήρης.

Κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο μια ομάδα από αυτές που χαρακτηρίζονται «μεγάλες». Διατήρησε τη διαφορά που τη χωρίζει από τη Γιουβέντους στους 4 βαθμούς, πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και έδειξε πως είναι ικανή να πιέσει ως το τέλος. Η Ίντερ επικρατώντας με 2-1 της Νάπολι, ικανοποίησε τον προπονητή της, Αντρέα Στραματσόνι και τον… ανάγκασε να μοιράσει συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν.

Ο νεαρός προπονητής μίλησε στη «Gazzetta dello sport» μετά το παιχνίδι και φάνηκε πολύ ικανοποιημένος. «Μπράβο στα παιδιά. Πήραν μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και έχει πολλούς ικανότατους ποδοσφαιριστές. Αναλογικά με την αξία των αντιπάλων μας, θεωρώ πως αυτή η νίκη είναι από τις πιο σημαντικές της χρονιάς. Συγχαρητήρια σε όλους», είπε ο Στραματσόνι.

Παρά τις πληροφορίες, δεν χρησιμοποιήσατε τρεις επιθετικούς. Για ποιο λόγο; «Για να μπορέσω να περιορίσω το δυνατό κέντρο της Νάπολι. Καταφέραμε να πιέσουμε σωστά και να δυσκολέψουμε τους μέσους του Ματζάρι. Αν έδινα χώρο, θα ήταν εγκληματικό. Παίξαμε όπως χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη», απάντησε ο προπονητής της Ίντερ.

Η δεύτερη θέση σας χρίζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ του πρωταθλήματος. Για να καταφέρετε να καταδιώξετε τη «Γιούβε», πιστεύετε πως χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα σας; «Αυτός είναι ο πρώτος μου χρόνος στην Ίντερ και είναι φυσικό να υπάρχουν κάποια κενά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ζητήσω παίκτες, καθώς είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ και θεωρώ πως είναι σχεδόν πλήρες. Αυτή η Ίντερ, όπως είναι σήμερα, μου αρέσει πολύ, δεν βρίσκω γιατί θα έπρεπε να την αλλάξω», τόνισε ο Στραματσόνι.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube