Μία ακόμη διάκριση για τον Νεϊμάρ. Ο σούπερ σταρ της Σάντος έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Πελέ το 1970 που παίρνει το βραβείο «Hors Concours» (που μεταφράζεται ως «εκτός συναγωνισμού») στη Βραζιλία. Το βραβείο στον 20χρονο άσο-ο οποίος πέτυχε 42 γκολ σε 47 εμφανίσεις τη σεζόν αυτή-παρέδωσε ο Ροναλντίνιο, που βραβεύτηκε με τη σειρά του με τη χρυσή μπάλα για την απόδοσή του.

«Αξίζεις πραγματικά το βραβείο. Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, είναι σαν οι άλλοι να πηγαίνουν με ποδήλατο κι εσύ με μοτοσικλέτα», είπε απευθυνόμενος στον Νεϊμάρ ο «Ρόνι». «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι. Σας ευχαριστώ. Το να παίρνω αυτό το βραβείο από τα χέρια ενός ειδώλου μου με κάνει πολύ περήφανο», είπε με τη σειρά του ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που βραβεύτηκε και ως πρώτος σκόρερ του 2012 με 56 γκολ.

Επίσης βραβεύτηκε η Φλουμινένσε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ αναδείχθηκε και η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν: Ντιέγκο Καβαλιέρο (τερματοφύλακας, Φλουμινένσε), Μάρκος Ρότσα (δεξί μπακ, Ατλέτικο Μινέιρο), Καρλίνιος (αριστερό μπακ, Φλουμινένσε), Ρέβερ, Λεονάρντο Σίλβα (στόπερ, Ατλέτικο Μινέιρο), Παουλίνιο (μέσος, Κορίνθιανς), Ροναλντίνιο (μέσος, Ατλέτικο Μινέιρο), Ζεάν (εξτρέμ, Φλουμινένσε), Ζε Ρομπέρτο (εξτρέμ, Γκρέμιο), Λούκας Μόουρα (επιθετικός, Σάο Πάουλο), Φρεντ (επιθετικός, Φλουμινένσε).

Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Άμπελ Μπράγκα της Φλουμινένσε, παίκτης αποκάλυψη ο Μπερνάρντ της Ατλέτικο Μινέιρο, καλύτερος παίκτης ο Φρεντ και κορυφαίος βάσει της ψηφοφορίας του κοινού ο Ροναλντίνιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube