Απογοητευμένος από τον παραγκωνισμό του Γουέσλι Σνάιντερ στην Ίντερ είναι ο τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ. Ο 28χρονος άσος έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στους «νερατζούρι» φέτος, επειδή από το Σεπτέμβρη ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό που τον έχει θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα, ότι ο Σνάιντερ αρνήθηκε να δεχθεί μείωση αποδοχών και μια επέκταση συμβολαίου, έχουν πυροδοτήσει σενάρια όσο αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει μεταξύ της ομάδας και του Σνάιντερ», τόνισε ο 61χρονος τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι δύσκολο για ένα προπονητή να μιλήσει ανοικτά κάποιες φορές αλλά έχω μιλήσει ήδη μαζί του δύο φορές στο τηλέφωνο και κρατάμε γενικά επικοινωνία.

Για την εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντικός παίκτης και ο αληθινός μας αρχηγός. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει με το σύλλογο του αυτό επηρεάζει και την εθνική του.

Θέλω να ξαναβρεί το ρόλο του γιατί αποτελεί πολύ σημαντικό στέλεχος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου
».

Ακόμη ο Λουίς Φαν Γκάαλ σχολίασε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με τον άσο της Ίντερ και τις συμβουλές του προς αυτόν για προπόνηση και καλή φυσική κατάσταση:

«Δεν μπορώ να σας πω για το τι συζητάμε. Μπορώ να συμβουλέψω τους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Όταν επιθυμούν κάτι πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους.

Η καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που επιτυγχάνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και έρχεται μέσα από τους αγώνες. Κάποιοι παίκτες χρειάζονται 6 παιχνίδια για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, άλλοι 10, άλλοι 15.

Ακόμη εξαρτάται από το πόσο διάστημα έχει μείνει ο παίκτης εκτός λόγω τραυματισμού και σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζεται
».

Επιμέλεια: Πέτρος Θεοδωρίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube