Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από μία εκ των πιο ένδοξων στιγμών στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήταν 26 Νοεμβρίου του 2008, όταν οι «πράσινοι» με γκολ του Γιόσου Σαριέγκι νικούσαν 1-0 την Ίντερ στο «Μεάτσα» κάνοντας τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε με καλή αμυντική λειτουργία είχε κατορθώσει να περιορίσει την επιθετική δράση της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο και να «κλειδώσει» ατού όπως οι Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Φίγκο και Μπαλοτέλι. Στο 69ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Γκάμπριελ και ασθενή απόκρουση του Ζούλιο Σέζαρ σε κεφαλιά του Γκούμα, ο Σαριέγκι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους περίπου 5.000 φίλους της ομάδας που ήταν στο γήπεδο στα ουράνια.

Με το τρίποντο αυτό αρκούσε στον Παναθηναϊκό μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στους «16». Δεν αρκέστηκε σε αυτή, αφού νίκησε 1-0 την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την ήττα της Ίντερ στη Βρέμη με 2-1 τερμάτισε πρώτος στον όμιλο.

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο (72΄ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Ματεράτσι.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (85΄ Τζιόλης), Μάντζιος (90΄+ Ρουκάβινα).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube