Ξαναρχίζουν οι μαζώξεις στο Μαξίμου. Εκτός από την πολυαναμενόμενη δόση αλλά και το φημολογούμενο «κούρεμα» του χρέους, Σαμαράς – Βενιζέλος και Κουβέλης θα θέσουν σε νέα βάση τη συνεργασία τους, αφού πέρασαν και τον κάβο του νέου προϋπολογισμού και των μέτρων στη Βουλή.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν -κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, 17-18/11.

Οι στόχοι είναι δύο : Ο πρώτος είναι προφανής και σχετίζεται με την ανάγκη να ενισχύσουν τη συνοχή της κυβέρνησης που έχει ραγίσει όπως απέδειξαν οι πρόσφατες διαρροές στις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο.

Ο δεύτερος στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εν όψει πολιτικών εξελίξεων που ενδέχεται να δρομολογήσουν οι απρόβλεπτες καταστάσεις στην οικονομία.

Εξελίξεις που αρχίζουν από την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης και φθάνουν μέχρι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως πιέζει όλο και περισσότερο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Προς το παρόν, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα αρκεστούν στο rotation στο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα εισέλθουν για πρώτη φορά έχοντας μάλιστα ρόλο βασικού, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

44 plus!!!

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στην ελληνική κυβέρνηση ότι τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ της οικονομικής βοήθειας θα εισπραχθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση -όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι να συσταθεί μηχανισμός ελέγχου των χρημάτων.

«Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλουν να στηρίξουν την Ελλάδα» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω».

Την ανάγκη να αποδεσμευθεί άμεσα η δόση προς τη χώρα μας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, την Τρίτη. Βέβαιοι για την εκταμίευση εμφανίστηκαν από την πλευρά τους οι κ.κ. Βρούτσης και Στουρνάρας.

Στο μεταξύ, σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην Αθήνα θα μιλήσει το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τσαρλς Νταλάρα. Ο πρόεδρος του Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, αναμένεται να ζητήσει την απομείωση ελληνικών ομολόγων που κατέχουν -όχι ιδιώτες, αλλά οι δημόσιες επιχειρήσεις και τα κράτη.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδαμπαρωμένα χωρίς τροφή και νερό σε σπίτι

Η Paramount μηνύει τη Warner Bros για λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία με το Netflix

«Είναι το μέλλον»: Η Σουηδία φτιάχνει στρατό από drones αξίας 370 εκατ. ευρώ

58χρονος παρέσυρε αστυνομικό στο Κιλκίς επειδή του έκοβε κλήση

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Αυτά τα ιδιωτικά νησιά είναι μαγικά: η ελίτ αναζητά επενδύσεις υψηλής αξίας