Ποιες απουσίες και ποια Ευρώπη;

Την νίκη και μόνο αυτή θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός στην έδρα της –ανεβασμένης τον τελευταίο καιρό- Κέρκυρας, στο ματς που κλείνει την «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής.

Με πολλές αλλαγές θα παραταχθούν οι «πράσινοι» αφού πέρα από τις εννέα απουσίες τραυματιών και τιμωρημένων, υπάρχουν και αρκετοί που χρειάζονται ανάσες λόγω κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια.

Τις αντεπιθέσεις δούλεψε ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος, που είδε τα αδύναμα σημεία του «τριφυλλιού».

Κέρκυρα:

Ο ένας βαθμός που χωρίζει την Κέρκυρα από την ζώνη του υποβιβασμού, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους Φαίακες. Χρειάζονται πόντους, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Ο Άκης Μάντζιος, εν αντιθέσει με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεν έχει προβλήματα και ήταν στην ευχάριστή θέση να δουλεύει με όλους τους ποδοσφαιριστές τους τις τελευταίες ημέρες. Η αποστολή που επέλεξε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, απαρτίζεται από τους εξής:

Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Έντερ, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Ζουμπουλάκης, Κρητικός, Κοντοδήμος, Καραλής, Γιάντσης, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Ηλιάδης, Τσοκάνης, Λεόν, Βασιλόγιαννης, Γκούμας, Καραπέτσας, Διαμαντόπουλος.

Παναθηναϊκός:

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μονίμως διαμαρτύρεται για τους τραυματίες που έχει η ομάδα του. Και πώς να μην το κάνει, αφού ο Παναθηναϊκός φέτος, στον τομέα αυτό, είναι γκαντέμης. Το ματς της Δευτέρας με την Λάτσιο, δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα στον τομέα αυτό, αφού ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει στους Χουχούμη, Μπουμσόνγκ, Σισοκό, Πιντο, Τοτσέ, Σο, Σεϊταρίδη, Καπίνο και Μπαρμπαρούση. Βέβαια, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, αφού ο 65χρονος τεχνικός έχει μάθει να ζει από αυτό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη η οποία θα τον ανεβάσει στην έκτη θέση και ο Φερέιρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και οι «εκλεκτοί» να είναι οι εξής:

Ο Καρνέζης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια και οι , Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Βελάσκες, Σπυρόπουλος θα είναι η αμυντική τετράδα (από δεξιά προς αριστερά). Στο κέντρο, ο Βιτόλο θα έχει τον ρόλο του «κόφτη» και οι Μαρίνος, Ζέκα θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι μπροστά του. Στην επίθεση, οι Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος θα είναι στα άκρα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φορναρόλι. Θέση στην επίθεση διεκδικούν και οι Πετρόπουλος, Κουίνσι(άκρα), όπως και οι Φουρλάνος, Λαγός στο κέντρο.

Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube