Φέτος, το εστιατόριο Galaxy, στον τελευταίο όροφο του Hilton Αθηνών, λειτουργεί για πρώτη φορά και το χειμώνα. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Galaxy bar, η χειμωνιάτικη εκδοχή του εστιατορίου επιφυλάσσει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, με υπέροχη θέα.
Ο Ελληνοκαναδός Executive Chef Γιάννης Μανίκης δημιούργησε ένα νέο μενού με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και έμφαση στα εποχιακά προϊόντα. Ξεχωρίζουν: η σαλάτα ρόκα με πεκάν, τα φρέσκα βατόμουρα και τυρί stilton, τα ψητά παντζάρια με ρικότα και βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού και η αποδομημένη σαλάτα του Καίσαρα με αβγό σε κρούστα παρμεζάνας!
Εξάλλου, η καλή σχάρα παραμένει ένα από τα ατού του Galaxy με τα δημοφιλή black angus rib eye και Τ-bone να παραμένουν στο μενού. Ωστόσο, στον γευστικό κατάλογο υπάρχουν και οι νέες προτάσεις του sushi menu: Aomori με καπνιστό σολομό, μήλο και αβοκάντο, Fujiyama με καβούρι, σπαράγγι και φιστίκια μακαντέμια και Iwate με σουρίμι, αβοκάντο και σουσάμι.
Για τα γλυκά, ο Γιάννης Μανίκης εμπνέεται από ένα υλικό κάθε φορά, το οποίο παρουσιάζει στις πιο λαχταριστές εκδοχές του, όπως είναι η τριλογία σοκολάτας - bitter, γάλακτος, λευκή- και η υπέροχη γεύση του μύρτιλου σε μους, μακαρόν, cheese cake και ταρτάκι.
Πάντως, πριν από δείπνο, όσοι θέλουν μπορούν να ξεκινήσουν τη βραδιά τους με ένα signature cocktail και να αφεθούν στις μουσικές επιλογές της νέας ομάδας των DJ με επικεφαλής τον Κώστα Ζήκο, που κινούνται από lounge και nu disco έως soulful και deep house.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής