Στο θρόνο του επέστρεψε μετά από μία σεζόν ο Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός αναβάτης πανηγύρισε τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του στο γκραν πρι της Αυστραλίας, έναν γύρο πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος του Moto GP.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον… Σπαρτιάτη Χόρχε Λορένθο.

«Η ιδέα είναι απλή. Αν κάτι μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις», και προς το παρόν αυτό που ονειρεύεται ο Χόρχε Λορένθο είναι να πανηγυρίζει Παγκόσμιους τίτλους. Βέβαια, ο Ισπανός έχει όνειρα και πέρα από τα γκριντ, αφού αν δεν ήταν τόσο καλός στο να οδηγεί μοτοσικλέτα, θα ήταν… ηθοποιός!

Ναι!

Όπως το διαβάσατε!

Ο Λορένθο θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην υποκριτική. Ωστόσο, προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συνδυάζει τα δύο του πάθη. Δηλαδή, να τρέχει, να παίρνει τις καρό σημαίες και μετά να σκηνοθετεί και φυσικά να πρωταγωνιστεί στους πανηγυρισμούς του.

Μάλιστα, το 2007 ο Ισπανός είχε ντυθεί με την πανοπλία από την ταινία του μονομάχου για να πανηγυρίσει τη νίκη του στο γκραν πρι στην πίστα Μιζάνο, νίκη με την οποία πλησίασε στο δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στην κατηγορία των 250κ. εκ.

Το 2010 βρήκε πιο εντυπωσιακό τρόπο για να πανηγυρίσει τη νίκη του στην πίστα της Καταλονίας, προκαλώντας εκρήξεις…



Ο Ισπανός αναβάτης το 2010 έγραψε την αυτοβιογραφία του, δηλώνοντας την άτυπη σχέση που έχει με τη Σπάρτη.

«Γεννήθηκα στη Μαγιόρκα, αλλά η ψυχή μου προέρχεται από τη Σπάρτη. Από την ημέρα που ήρθα στον κόσμο, νιώθω ότι γεννήθηκα και εκπαιδεύτηκα για ένα λόγο. Οι Σπαρτιάτες γεννήθηκαν για να υπερασπίζονται την πόλη τους και να υπερασπίζονται την ελευθερία τους μέχρι το θάνατο.

Όσον αφορά τη δική μου περίπτωση, γεννήθηκα για να φτάσω στην κορυφή των αγώνων μοτοσικλέτας. Εμείς οδηγούμε με την πλάτη στον τοίχο για να κερδίσουμε τις μάχες μας. Ακριβώς σαν τους Σπαρτιάτες, δεν μου αρέσει να χάνω. Κάθε μάχη που δίνω εγώ, είναι για τη Σπάρτη
», έχει γράψει ο Λορένθο.

Ο Λορένθο σε αριθμούς:

Ο 25χρονος αναβάτης διανύει (απομένει ακόμη ένα γκραν πρι) μια από τις καλύτερες σεζόν του, βλέποντας την καρό σημαία είτε από την πρώτη (έξι φορές), είτε από τη δεύτερη θέση (10 φορές), έχοντας εγκαταλείψει μόλις μία φορά.

Στην κατηγορία του Moto GP έχει πανηγυρίσει 23 νίκες, ενώ έχει δει την καρό σημαία δεύτερος 29 φορές. Συνολικά έχει ανέβει στο βάθρο 60 φορές. Στα τέσσερα χρόνια του στα μεγάλα σαλόνια έχει εκκινήσει 25 φορές από την πολ ποζίσιον, ενώ έχει σημειώσει τον ταχύτερο γύρο 16 φορές.

Ο Λορένθο έχει στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία του Moto GP (2010, 2012) και δύο στην κατηγορία των 250 κ. εκ. (2006-2007).




Keep Riding Jorge…

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube