Όσο χαρήκαμε (με τη μεγάλη νίκη της Εθνικής), χαρήκαμε.

Όσο χαλαρώσαμε, χαλαρώσαμε.

Γιατί η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας που έρχεται δεν είναι για γελάκια.

Έχει αγριεμένους Ολυμπιακούς να περιμένουν και θέαμα εκτός της νίκης με την Ξάνθη. «Δικεφάλους» (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) να βγάζουν τα μάτια τους στην Τούμπα.

Παναθηναϊκούς να ζητούν αποδείξεις -με τον Άρη- πως γίνεται νέα αρχή. Και Κρητικούς (Πλατανιάς-ΟΦΗ) να τρώνε τα μουστάκια τους στα Χανιά!

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη όλων των αγώνων από το control room του sport-fm.gr.


Σάββατο, 20/10

Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 2)

Γκολ ΚΑΙ θέαμα! Το αίτημα είναι ξεκάθαρο στο «Καραϊσκάκη». Και όταν εκπληρώνεται μόνο κατά το ήμισυ (όπως με τον Αστέρα) δεν διστάζει να γιουχάρει για να το ξεκαθαρίσει. Με το απόλυτο ως τώρα αλλά υπενθυμίσεις -και- από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως αυτό δεν είναι αρκετό, οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν εμφάνιση-πειστήριο πως πάνε φορτσάτοι στο Μονπελιέ. Εκτός κι αν η Ξάνθη αποφύγει εμφανίσεις για… γαλλικά από τους φίλους της, όπως οι τρεις τελευταίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Πανιώνιος-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 3)

Χωράει το… σεντόνι στην πλατεία; Μεθυσμένοι από το νέο διπλό στα Γιάννινα, οι φίλοι του Πανιωνίου είχαν δυο ακόμα βδομάδες να φωτογραφίζουν τη βαθμολογία που δείχνει την ομάδα τους σε θέση Champions League. Και πιθανότατα θα έχουν άλλη μια, αν οι παίκτες του Ελευθερόπουλου καταπιούν και την Κέρκυρα. Υπόθεση που θα ‘μοιαζε εύκολη προ καιρού, αλλά «παγίδα» μετά το σφυγμό που έδειξαν οι νησιώτες (με την πρώτη νίκη επί του ΟΦΗ και τσιμπώντας πόντο στο ΟΑΚΑ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Θανασακούδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Εμπρός… αϊτοί, δικέφαλοι! Αν και προς διαφορετικές κατευθύνσεις φέτος. Με μόνη έγνοια το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ θα σκέφτεται πως θα συνεχίσει το σερί νικών που άφησε στη μέση στο Ηράκλειο. Πώς θα κρατήσει το απόλυτο στην έδρα του. Και πώς θα κρατήσει τον εαυτό του κοντά στην κορυφή. Η ΑΕΚ όμως είναι… ΑΕΚ. Και με νέο προπονητή (Λίνεν), αλλαγμένη ψυχολογία και λίγη τύχη παραπάνω δεν θα ‘ναι ουτοπία να ψάξει στην Τούμπα την πρώτη νίκη της φέτος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα


Κυριακή, 21/10

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια (16:00, NovaSports 1)

Έχασε; Ε και; Μακάρι κάθε απώλεια να ‘ταν σαν του Αστέρα στο «Καραϊσκάκη». Με μπάλα ικανή να αγχώσει τον πρωταθλητή και να οδηγήσει την εξέδρα να τον αποδοκιμάσει. Έχοντας βγάλει τις τέσσερις δυσκολότερες έδρες με μια νίκη (ΑΕΚ), μια άτυχη ήττα (Τούμπα), μια ισοπαλία (Παναθηναϊκός) και μια εξαιρετική εμφάνιση (Ολυμπιακός), οι Αρκάδες δεν… δικαιούνται να μη νικήσουν τη Βέροια στο σπίτι τους. Αν και η «βασίλισσα» (με τέσσερα ματς αήττητη και μια μεγάλη ανατροπή με τον Ατρόμητο) δείχνει ικανή να τους το κλείσει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελευθερίου (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης


Ατρόμητος-Λεβαδειακός (18:15, NovaSports 1)

Σαν να χαλαρώσαμε λίγο… Κάπως έτσι θα μπορούσε να ψιθυρίσει κανείς στον Μπάγεβιτς και τους παίκτες του. Διότι ναι, χάνουν δύσκολα ή καθόλου όταν παίζουν με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Αλλά νικούν και το ίδιο δύσκολα ή καθόλου (όπως έγινε με τον Πλατανιά και… κατάφεραν να γίνει στο τέλος με τη Βέροια). Τι να πει κι ο Λεβαδειακός όμως. Με μια τριάρα από τον Πανθρακικό στην πλάτη του και βλέποντας εκείνες όλων των ομάδων σχεδόν της Σούπερ Λίγκας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου


Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15, NovaSports 3)

Λιβαδειά, Λιβαδειά, εσένα έχει στην καρδιά! Πραγματοποιώντας εμφάνιση στη Βοιωτία που έκανε τους φίλους του να τον… ερωτευτούν ξανά, ο Πανθρακικός μόνο με αγάπη δεν φέρθηκε στον Λεβαδειακό. Η τριάρα όμως δεν θέλει και πολύ να γίνει «λαχτάρα». Σαν αυτή που θα προσπαθήσει να τον υποχρεώσει ο ΠΑΣ, αν έχει συνέλθει απ’ την ανατροπή που του έκανε ο Πανιώνιος κι αν θέλει να ξεκολλήσει απ’ το «ισόγειο» της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής


Παναθηναϊκός-Άρης (20:30, NovaSports 1)

ΠΑΟ… από την αρχή! Αφού ξόρκισαν την κατάρα τεσσάρων ματς χωρίς νίκη στην Ξάνθη, οι «πράσινοι» ελπίζουν ότι πέταξαν οριστικά στα Πηγάδια τον αγνώριστο εαυτό τους στη Σούπερ Λίγκα. Κι ελπίζουν ότι θα τον «σουλουπώσουν» ακόμα περισσότερο (μαζί με τη βαθμολογική τους θέση) με την πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ. Εξάλλου, πριν έρθει εκεί η Λάτσιο, θα φτάσει ένας Άρης ταλαιπωρημένος και προερχόμενος από τεσσάρα (ΠΑΟΚ) και σφαλιάρα (Πλατανιάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Δευτέρα, 22/10

Πλατανιάς-ΟΦΗ (20:30, NovaSports 2)

-Της Κρήτης το αφεντικό απ’ το Ηράκλειο φτάνει, να βάλει γκολ με τσαμπουκά και το διπλό να κάνει. -Βαθμολογία και σερί είναι η μόνη αλήθεια και όλα αυτά για «αφεντικά» μου μοιάζουν παραμύθια. Λίγες ώρες μείνανε μέχρι το πρώτο κρητικό ντέρμπι και Πλατανιάς και ΟΦΗ δεν σκοπεύουν να μείνουν στις μαντινάδες! Αλλά ν’ αποδείξουν ο ένας στον άλλο πως ο νέος είναι (ακόμα πιο) ωραίος ή πως ο παλιός είναι αλλιώς. Όπως και να ‘χει, θα κάνουν τις καρδιές τους… Περιβόλια!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιβολίων


Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 27/10

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 2)
Πανθρακικός-Πανιώνιος (17:15, NovaSports 3)
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 28/10

Βέροια-SKODA Ξάνθη (15:00, NovaSports 1)
ΑΕΚ-Πλατανιάς (17:15, NovaSports 3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 1)
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 29/10

Άρης-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube