Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος σωματικής ευεξίας στα βόρεια προάστια της Αθήνας είναι πλέον γεγονός!

«Μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι στα χέρια μας κρατάμε την γνώση και τα σωστά επιστημονικά εργαλεία για να ανταπεξέλθουμε στις πιο δύσκολες απαιτήσεις για την υγεία, την ομορφιά σας αλλά και την αύξηση της αθλητικής σας απόδοσης.» αναφέρει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου, ο κλινικός Εργοφυσιολόγος Βαβέτσης Γεώργιος Ph.D.

Εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης και επιλεγμένες υπηρεσίες που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας, αλλά και νέα μοντέρνα ομαδικά προγράμματα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορεί κανείς να βιώσει, μέσα στην μοναδική αίσθηση του BIOFIT.

Η συνεργασία με τις πιο αξιόπιστες κλινικές του λεκανοπεδίου, όπως επίσης και με τους κορυφαίους στο είδος τους επιστημονικούς συμβούλους όλων των κατηγοριών (Διαιτολόγοι, Εργοφυσιολόγοι, Φυσικοθεραπευτές κλπ), καθιστούν το κέντρο ιδανικό για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης που μπορεί να παρουσιασθεί. Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του BIOFIT, με υπευθυνότητα και αφοσίωση, ανταποκρίνεται ουσιαστικά, για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής οποιουδήποτε επαγγελματία αθλητή, ατόμου που γυμνάζεται/αθλείται ή και όποιου ακόμη θέλει ή πρέπει να βάλει την άσκηση στη ζωή του ως χόμπυ ή ανάγκη (φυσιοθεραπεία κ.λπ.). Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο χρόνος που θα περάσει κάποιος στο κέντρο, είναι απόλυτα ανταποδοτικός. Moving At the Speed of Wellness - BIOFIT!!!

Συνοπτική Παρουσίαση BIOFIT:
Στην καρδιά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) στο Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών και σε συνεργασία με το Κολυμβητήριο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων, έχει δημιουργηθεί ένας πρότυπος αλλά και πρωτοποριακός για τα Ελληνικά δεδομένα του Αθλητισμού χώρος.

Το Κέντρο θα δίνει στον ασθενή/πελάτη υποστήριξη στους παρακάτω τομείς:

1.Κινησιοθεραπεία/εκγύμναση μέσα από ειδικά προγράμματα εκγύμνασης κατασκευασμένα με βάση τις ειδικές συνθήκες της νόσου και τα παρεμφερή προβλήματά της, το στάδιο της νόσου και φυσικά τις οδηγίες του προσωπικού γιατρού. Σκοπός εδώ είναι ο περιορισμός των αιτιών της νόσου (αν είναι δυνατόν) και η μείωση της έντασης των συμπτωμάτων. Επίσης στόχος είναι η αύξηση της λειτουργικότητας των ασθενών με αύξηση των δυνατοτήτων τους στην καθημερινή ζωή ώστε να εξυπηρετεί μόνος του τις καθημερινές ανάγκες του, δηλαδή μία καλύτερη ποιότητα ζωής.. Εδώ μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και μασάζ.

2. Διαιτολογική υποστήριξη μέσα από ειδικό διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ασκούμενου ή Ασθενή με σκοπό την βελτίωση της υγείας του ή της απόδοσης.

3. Συνεργασία με εξειδικευμένο Ιατρικό προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των προγραμμάτων εκγύμνασης, την άρτια ενημέρωση και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

4. Επιμόρφωση των ασκούμενων και ασθενών, τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στο προσωπικό τους περιβάλλον, αποφυγή καταστάσεων που επιδεινώνουν την υγεία τους, προσαρμογή στο εργασιακό τους περιβάλλον, στις ανάγκες της καθημερινής ζωής και στις σχέσεις τους με τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα και το κοινωνικό τους
περιβάλλον.

5. Έλεγχος της προόδου τους σε τακτά χρονικά σημεία. 6. Διεξαγωγή εργομετρικών δοκιμασιών σε συνεργασία με την Ορθοπεδική Κλινική Αθλητικών Κακώσεων, καθώς και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του ΙΑΣΟ General, για τους εξής λόγους:
α. Καθορισμός της αρχικής τους φυσικής κατάστασης και
λειτουργικότητας κατά την εισαγωγή τους στο ινστιτούτο.
β. Την παρακολούθηση της πορείας των ασθενών κατά τη διάρκεια
της αποκατάστασής τους.
γ. Για γενικούς διαγνωστικούς σκοπούς και πρόγνωση.

7. Βασική βιοχημική παρακολούθηση των αθλητών και ασθενών.

Στόχοι επίτευξης για το Ινστιτούτο

1. Δημιουργία ενός τέλειου προγράμματος άσκησης και αποκατάστασης με συνεχή παρακολούθησή του και αξιολόγησή του. Περιοδική εξέλιξή του σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά/επιστημονικά δεδομένα.
2. Διατήρηση και αύξηση του αριθμού αθλητών και ασθενών σε υψηλά επίπεδα (>600).
3. Λειτουργία του ινστιτούτου με βάση ένα λεπτομερές καταστατικό λειτουργίας όχι μόνο σχετικά με τη διοικητική πλευρά αλλά και τη διαχειριστική.
4. Δημιουργία λεπτομερούς πλάνου λειτουργίας (πολιτική του ινστιτούτου) που θα προβλέπει όλες τις φάσεις που θα καλύπτονται από το ινστιτούτο με ακριβή περιγραφή και που θα πλήρη τους όρους λειτουργίας που έχουν τεθεί από τους αντίστοιχους διεθνείς (ή και Ελληνικούς) οργανισμούς.
5. Οργάνωση και διάδοση της ανάγκης λειτουργίας τέτοιου είδους εξειδικευμένων ινστιτούτων στην Ελλάδα και διαφοροποίησή τους από τα συνηθισμένα φυσιοθεραπεύτρια αλλά και μαϊμούδες-ινστιτούτα γυμναστήρια. Γι’ αυτό το λόγο θα οργανωθούν σεμινάρια και συμπόσια
με σκοπό την επιμόρφωση πάνω στο συγκεκριμένου χώρο, καθώς και δημιουργία ανάλογου εγχειριδίου λειτουργίας. Προσπάθεια δημιουργίας νομοθετικού-θεσμικού πλαισίου λειτουργίας παρόμοιων ινστιτούτων στην Ελλάδα και κατοχύρωση του γυμναστή που κατέχει αυτή την εξειδικευμένη ειδικότητα (ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια από το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθλητιατρικής – American College of Sports Medicine, στο οποίο και είμαι εισηγητής).
6. Δημιουργία διαφημιστικού υλικού, άμεσα με ενημερωτικά φυλλάδια και καταλόγους, και έμμεσα με τη δημιουργία ενημερωτικού video λειτουργίας και υπηρεσιών (Youtube, Website).
7. Επιμορφωτικά σεμινάρια για το προσωπικό αλλά και ταξίδια στο εξωτερικό για παρακολούθηση συμποσίων, επίσκεψη ανάλογων ινστιτούτων και ανάπτυξη διεθνών σχέσεων.
8. Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε νοσοκομεία, κλινικές, Πανεπιστήμια, συλλόγους, γιατρούς, νοσηλευτές κ.λπ. σχετικά με την αξία της άσκησης και ειδικής αποκατάστασης.
9. Συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών.
10. Συνεργασία με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις κρατικές αρχές και επιμόρφωσή τους για την αξία της άσκησης και το οικονομικό κέρδος για αυτούς στην ασφάλιση των πελατών (Εργασιακός Αθλητισμός – Corporate Fitness).
11. Έκδοση μικρού ενημερωτικού περιοδικού.
12. Πλάνα για επέκταση του ινστιτούτου και δημιουργία νέων τμημάτων και δραστηριοτήτων.
13. Ενημέρωση των τοπικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων για τα κέρδη από τη δημιουργία προγραμμάτων γύμνασης και επιμόρφωσης σχετικά με την υγεία των εργαζόμενών τους.
14. Συνεργασία με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες (αστυνομία, πυροσβεστική – τα τμήματα τους στεγάζονται μέσα στο Ο.Α.Κ.Α) για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και υγείας (π.χ. τεστ κόπωσης, χοληστερόλη κ.λπ.) των υπαλλήλων τους στο ινστιτούτο σε χαμηλές τιμές.
15. Συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες αθλητικών και φαρμακευτικών ειδών για διαφήμιση μέσα από το ινστιτούτο.
16. Διεξαγωγή επιδημιολογικής (και ίσως πειραματικής) έρευνας με βάση την λεπτομερή παρακολούθηση των ασθενών/πελατών, για μεγάλο χρονικό διάστημα, του ινστιτούτου και δημιουργία databases με τα στοιχεία πάνω σε μεταβλητές που θα έχουν προεπιλεγεί. Μακροπρόθεσμη επένδυση για δημιουργία ερευνητικού τμήματος.
17. Συγγραφή μελέτης για κατάθεση στη Ε.Ο.Κ. και στον Ο.Α.Ε.Δ. για οικονομική επιδότηση.
18. Δημιουργία κοινωνικών εκδηλώσεων για το κοινό και το προσωπικό.

Προϋποθέσεις λειτουργίας του ινστιτούτου

1. Αναλυτικός και πάντα ενημερωμένος πίνακας πλάνου λειτουργίας με όλες της λεπτομέρειες λειτουργίας αναρτημένο σε κεντρική θέση, καθώς και εγχειρίδιο λειτουργίας διαθέσιμο στον οποιονδήποτε.
2. Θα υπάρχει ένα αντίγραφο με την περιγραφή των καθηκόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει κάθε μέλος ή ειδικότητα του γκρουπ. Το ίδιο ισχύει και για τα πτυχία των ατόμων του γκρουπ αποκατάστασης όπως και κάθε άλλο πτυχίο τους. Κάθε εργαζόμενος θα διαθέτει ένα, πάντα ενημερωμένο, βιογραφικό σημείωμα στους επίσημους φακέλους του ινστιτούτου και του website της εταιρίας μαζί με την περιγραφή της ανάλογης θέσης
εργασίας.
3. Κρατούνται πρακτικά της κάθε συνάντησης του γκρουπ , ενώ οι οδηγίες του προσωπικού γιατρού του κάθε ασθενούς καταχωρούνται σε ειδικό έντυπο στο αρχείο του ασθενούς με την
υπογραφή του γιατρού.
4. Υπάρχει έντυπο γραπτής συγκατάθεσης του κάθε ασθενούς για όποια υπηρεσία του προσφέρει το ινστιτούτο.
5. Κατά την εγγραφή τους όλοι οι πελάτες έχουν μία επιμορφωτική ξενάγηση στο κέντρο και λεπτομερή ανάλυση των δικαιωμάτων τους και κανόνων λειτουργίας και ασφάλειας.
6. Όλοι οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν τακτικά σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου (και με επιδότηση).
7. Υπάρχει συνεχής επιτήρηση των πελατών από το προσωπικό για την καλύτερη ασφάλεια τους, τόσο κατά τις θεραπείες και την άσκηση τους όσο και κατά την περίοδο αμέσως μετά από αυτή.
8. Διατηρείται άρτια μηχανοργάνωση χειρισμού των πελατών και αυτοματοποιημένη παρακολούθηση των πελατών από την στιγμή της εγγραφής τους ως το τέλος της επίσκεψης τους. Από την αρχή αξιολογούνται οι ασκούμενοι και ασθενείς και να καθορίζεται το πλάνο θεραπείας τους. Το πλάνο βασίζεται περιέχει πληροφορίες για την αρχική διάγνωση από τον προσωπικό γιατρό, πληροφορίες για τυχόν εγχειρήσεις και φαρμακευτική αγωγή και τυχόν κινδύνους ή καταστάσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη, δοκιμασίες ελέγχου της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών ικανοτήτων. Το πλάνο άσκησης ή θεραπείας επιθεωρείται τακτικά από το γκρουπ αποκατάστασης, τον ίδιο τον ασθενή και τον προσωπικό του γιατρό ή ακόμη από τον προπονητή του ή τον γυμναστή της ομάδας του, και τ’ αποτελέσματα ή αντιδράσεις του να τεκμηριώνονται προφορικά ή γραπτώς.

Προσωπικό
Τα άτομα που θα απαρτίζουν το προσωπικό του ινστιτούτου, τουλάχιστον στην αρχή της λειτουργίας του είναι:
1. Διευθυντής-συντονιστής του προγράμματος
2. Υπεύθυνος ιατρός (θα λειτουργεί και σαν επιβλέπων ιατρός)
3. Γυμναστές (8 στην αρχή)
4. Διαιτολόγος (part time)
5. Ψυχολόγος-εργασιοθεραπευτής που θα λειτουργεί και ως health educationist*
6. Μόνιμη γραμματέας
7. Λογιστής (part time)
8. Φυσιοθεραπευτής (part time)
9. Καθαρίστρια (part time)
Στο προσωπικό μπορούν να προστεθούν και εκπαιδευόμενοι φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων όπως γυμναστές, διαιτολόγοι, εργασιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ιατροί κ.λπ., οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το γκρουπ άσκησης και αποκατάστασης θα συνεδριάζει για να συζητήσει για την πορεία του κάθε πελάτη, τυχόν προβλήματα και ότι άλλο αφορά το ινστιτούτο. Κάθε 15 ημέρες θα υπάρχει συνάντηση του κάθε εργαζόμενου με τον διευθυντή για ενημέρωση. Καθημερινά, πριν την έναρξη του ημερήσιου προγράμματος (08.00 - 09.00), θα υπάρχει συνάντηση του προσωπικού για τον καθορισμό και επεξήγηση του προγράμματος της ημέρας. Κάθε γυμναστής θα χρεώνεται με ένα συγκεκριμένο αριθμό πελατών και θα έχει πρόσβαση μόνο στα αρχεία των δικών του αθλητών-ασθενών, ενώ τα άλλα μέλη του γκρουπ αποκατάστασης θα έχουν πρόσβαση στ’ αρχεία όλων των πελατών. Τα απαραίτητα προσόντα της κάθε ειδικότητας του γκρουπ αποκατάστασης είναι προκαθορισμένα και αναλύονται σε ειδική κατάσταση.

Χώροι του ινστιτούτου

Οι χώροι από τους οποίους αποτελείται το ινστιτούτο είναι οι εξής:

1. Ο χώρος του γυμναστηρίου. Αυτός ο χώρος χωρίζεται σε 6 τομείς: α) τον τομέα των αερόβιων μηχανημάτων (π.χ. δαπεδοεργόμετρα, κωπηλατεργόμετρα Skieg κ.λ.π.), β) τον τομέα των ελαφρών αντιστάσεων με Υδραυλικά μηχανήματα και πίεση αέρα, τα οποία ορίζουν το πρόγραμμα της κυκλικής προπόνησης γ) τον τομέας της λειτουργικής προπόνησης με μηχανήματα εύρους λειτουργίας κινήσεων (Kinesis Wall) και εργονομικό σχεδιασμό δ)Ειδικός χώρος διαμορφωμένος για Pilates Reformer για αποκατάσταση ή ειδικές προπονητικές κατευθύνσεις ε) Η βασική αίθουσα οργάνων με 3D μηχανήματα κίνησης για ασφαλέστερη εκγύμναση των ασκουμένων, και με πλήθος προπονητικά βοηθήματα για μεγαλύτερη ποικιλία ασκησιολογίου ε) Αίθουσα με μηχανήματα Hypoxi για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και την αύξηση της Αερόβιας Ικανότητας των αθλητών ή ακόμη και την επαναφορά (Recovery), με πρωτοποριακό, εξελιγμένο, επιστημονικό και ασφαλή τρόπο.
2. Χώρος αθλητικής προπόνησης. Περιέχει εξοπλισμό όπως, σκάλες, εμπόδια, Slide Board, Rebounders, Sleds, που σκοπό έχουν την εξειδικευμένη αθλητική προετοιμασία κάτω από συνθήκες άρτια εξειδικευμένου προσωπικού και τεχνολογίας.
3. Χώρος Suspension Training & Spinning. Ειδικός χώρος για ομαδικό πρόγραμμα άσκησης ο οποίος συνδυάζει ασκησιολόγιο με ιμάντες ανηρτημένους σε ειδική κατασκευή και αερόβιας προπόνησης σε μαγνητικά ποδήλατα.
4. Χώρος Πισίνας. Ο χώρος αυτός μπορεί να εξυπηρετήσει αθλητές για την βελτίωση της απόδοσής τους με ειδικό ασκησιολόγιο και προπονητική μέσα στο νερό, όπως επίσης να χρησιμοποιηθεί και για προγράμματα υδροθεραπείας και κινησιοθεραπείας. Επίσης η δημιουργία ομαδικών προγραμμάτων άσκησης για εγκύους, μας οδηγεί στην συνεργασία με το ΙΑΣΩ, το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από το Ινστιτούτο.
5. O χώρος των αποδυτηρίων. Δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας για άντρες και ένας για γυναίκες πελάτες.
6. Το ιατρείο (Υπο Κατασκευή). Θα περιέχει τα γραφεία των ιατρών και των νοσηλευτών καθώς και του φυσιοθεραπευτή με όλα τα απαραίτητα όργανα. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει επίσης κρεβάτι εξέτασης, τα απαραίτητα όργανα για την εκτέλεση του τεστ κόπωσης, όργανα
λιπομέτρησης, όργανα αναπνευστικών μετρήσεων και ασκήσεων, γλουκόμετρα, υλικό για ACLS ή BLS και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο.
7. Ο χώρος του διαιτολόγου. Διαθέτει γραφείο για το διαιτολόγο, Η/Υ και μικρή βιβλιοθήκη για να μπορεί να παίρνει συνεντεύξεις από τους πελάτες για την κατασκευή συγκεκριμένου διαιτολογίου ανάλογα με την περίπτωση του κάθε πελάτη.
8. Χώρος καθιστικού - αναμονής - Χώρος γραμματέας. Διαθέτει την απαραίτητη επίπλωση. Ο χώρος που θα εργάζονται η γραμματέας και ταυτόχρονα εκεί όπου θα εγγράφονται οι πελάτες αλλά και θα ενημερώνονται για διαχειριστικά, οικονομικά και άλλα θέματα. Διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό γραμματείας (π.χ. γραφεία, Η/Υ, φωτοτυπικό, φαξ, αρχεία κ.λπ.).
9. Γραφείο διευθυντού/διεύθυνση - Αίθουσα συμβουλίου. Για τις ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες συναντήσεις του προσωπικού, αλλά και για τις συναντήσεις της Γ.Σ. του ινστιτούτου ή για άλλες επίσημες συναντήσεις.
10. Χώρος για το προσωπικό. Δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιεί το προσωπικό κατά το διάλλειμα από την εργασία τους ή για την τοποθέτηση των προσωπικών τους πραγμάτων
11. Αποθήκη. Αποθηκευτικός χώρος για τη φύλαξη των αναλωσίμων, καθαριστικών, ανταλλακτικών, μηχανημάτων κ.λπ.

Πληροφορίες: BIOFIT- Κηφισίας 37 – Ο.Α.Κ.Α. – Κλειστό Γήπεδο Αθλοπαιδιών – Τηλ.: 210 6828790, 210 6828792 – Fax: 210 6828793

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube