Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε, υπεραμύνθηκε της απόφασης του Τσέζαρε Πραντέλι να αποκλείσει τον Αντόνιο Κασάνο από την αποστολή της εθνικής, δηλώνοντας πως ο μόνος παίκτης ζωτικής σημασίας για την ομάδα είναι ο Αντρέα Πίρλο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» επέλεξε να αγνοήσει την υποψηφιότητα του Κασάνο για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, παρά το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα με τη φανέλα των «νερατζούρι».

Ωστόσο, ο Αμπέτε στηρίζει απόλυτα την επιλογή του Πραντέλι: «Ο αποκλεισμός του Κασάνο έγινε για λόγους τακτικής» εξήγησε, «ο προπονητής θέλει να δει καινούργιους παίκτες. Το ίδιο έκανε και η Ισπανία έπειτα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Μουντιάλ. Εξάλλου δεν υπάρχει κανένας αναντικατάστατος παίκτης για μας εκτός από τον Πίρλο» κατέληξε ο ισχυρός άντρας της Ιταλικής Ομοσπονδίας.

Ο 30χρονος επιθετικός έχει πετύχει 10 γκολ σε 35 συμμετοχές με την εθνική Ιταλίας, ενώ έχει σημειώσει 4 τέρματα σε 7 αγώνες πρωταθλήματος φέτος.

Επιμέλεια: Δήμητρα Κυριακίδου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube