Την εκτίμηση πως η Ιταλία είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έκανε ο Νίκλας Μπέντνερ μιλώντας στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Δανίας με τη «σκουάντρα ατζούρα». Ο επιθετικός της Γιουβέντους, αν και ρωτήθηκε για την πορεία του συλλόγου του, απάντησε μόνο σε ερωτήσεις που αφορούσαν την εθνική, αφού αυτή ήταν η οδηγία που είχε δοθεί στους Δανούς.

Θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλούς συμπαίκτες του στη Γιουβέντους, αλλά πιθανώς όχι με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Νίκλας Μπέντνερ, ωστόσο, δεν δείχνει να ασχολείται με τη σύνθεση της εθνικής Ιταλίας, ούτε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτό που τον απασχολεί είναι να «πιάσει» καλή απόδοση και να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή που αυτή θα έχει.

«Πριν πω οτιδήποτε, να επισημάνω πως από την ομοσπονδία της χώρας μου, όλοι οι παίκτες έχουμε πάρει την εντολή να μιλήσουμε μόνο για τον αγώνα της εθνικής και όχι για τις ομάδες μας. Για αυτό αν μου κάνετε ερωτήσεις για τη Γιουβέντους, λυπάμαι αλλά δεν θα σας απαντήσω», ξεκαθάρισε από την αρχή ο Μπέντνερ.

Στην Ιταλία θα παίξουν πολλοί «γνωστοί» σου, αλλά είναι πιθανό να μην μπορέσει να αγωνιστεί ο Μπουφόν. Πώς σκοπεύεις να τους αντιμετωπίσεις; «Για το καλό της Ιταλίας και για το θέαμα καλό θα ήταν να έπαιζε ο Μπουφόν. Αν και εμένα δεν με νοιάζει ποιος θα καθίσει στο τέρμα σας. Αυτό που με απασχολεί είναι να παίξει καλά η ομάδα μου και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως η Ιταλία είναι από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. Για αυτό πρέπει να παίξουμε πολύ καλά», απάντησε ο Μπέντνερ.

Ο ίδιος στα παιχνίδια της εθνικής του δείχνει αναγεννημένος. «Πάντα έπαιζα καλά με τη φανέλα της εθνικής. Στην παρούσα φάση είμαι πολύ καλά προπονημένος και ελπίζω να πάω καλά και την Τρίτη. Σκεφτείτε πως με τη Βουλγαρία έπαιξα και στα 90 λεπτά, σκόραρα και όταν τελείωσε ο αγώνας δεν ένιωθα κούραση. Οι διπλές προπονήσεις με τη Γιουβέντους μου έκαναν καλό. Ποτέ πριν δεν είχα γυμναστεί καλύτερα και ποτέ δεν ένιωθα τόσο δυνατός», σημείωσε ο Μπέντνερ, ρίχνοντας ένα «καρφί» στον Αντόνιο Κόντε, που δεν τον έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο από 10 λεπτά με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube