Πρώτη προτεραιότητα για τον Εμανουέλε Τζακερίνι είναι ο αγώνας της Ιταλίας με τη Δανία και έπειτα θα ασχοληθεί με το μεγάλο ματς του Σαββάτου, ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι. Αυτό φάνηκε από όσα είπε στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της εθνικής ενόψει του αγώνα της Τρίτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, όταν ρωτήθηκε για την αναμέτρηση της ομάδας του με τους «παρτενοπέι».

Η προετοιμασία της Ιταλίας ενόψει του αγώνα της με τη Δανία συνεχίστηκε την Κυριακή με διπλή προπόνηση. Η «σκουάντρα ατζούρα» μετά τη νίκη στην Αρμενία με 3-1 θέλει να πάρει το «τρίποντο» και με τους Σκανδιναβούς, ώστε να γίνει το απόλυτο «αφεντικό» του ομίλου.

Μετά την προπόνηση, οι δημοσιογράφοι που περίμεναν τον Εμανουέλε Τζακερίνι για τη συνέντευξη Τύπου, έδειξαν πως τους απασχολεί περισσότερο το πρωτάθλημα παρά η προκριματική φάση του Μουντιάλ. Αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις που του έκαναν για τον αγώνα της Γιουβέντους με τη Νάπολι που θα γίνει το Σάββατο. «Ο αγώνας με τη Νάπολι είναι ανάμεσα στα δύο απόλυτα φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Ματζάρι έχει δυναμώσει πολύ από πέρσι και αναμένεται μια σπουδαία μάχη. Για μένα είναι μια υπερδύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αλλά με προβληματίζει το γεγονός πως μιλάτε από τώρα για το ματς του Σαββάτου. Σας θυμίζω πως προηγείται χρονικά ο αγώνας με τη Δανία. Όταν τελειώσει αυτός, ας μιλήσουμε για το πρωτάθλημα», επεσήμανε ο Τζακερίνι.

Οι δημοσιογράφοι κατάλαβαν πως ο παίκτης είναι προσηλωμένος στην εθνική, οπότε φρόντισαν να προσαρμοστούν. «Για να μετρήσει η νίκη στην Αρμενία, πρέπει να νικήσουμε και τους Δανούς. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, οι Σκανδιναβοί είναι γνωστοί για την αξία τους. Θα πρέπει να ιδρώσουμε για τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο ποδοσφαιριστής.

Στη σύνθεσή τους θα είναι και ο συμπαίκτης του, Νίκλας Μπέντνερ. «Με την εθνική του έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Την Παρασκευή έπαιξε καλά και σκόραρε. Μπορεί να κάνει μια ακόμα καλή εμφάνιση και αυτό να τον βοηθήσει να ανέβει ψυχολογικά. Στην περίπτωση αυτή θα έχει να κερδίσει και η Γιουβέντους», σημείωσε ο Τζακερίνι, αποδεικνύοντας πως και εκείνος έχει στο μυαλό του το σύλλογό του.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube