Ο Ματέους Βιβιάν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με στόχο να βρει άμεσα μια θέση στο κέντρο της άμυνας, δεδομένου ότι μετά την πώληση του Μαλεζά η ομάδα χρειαζόταν μια σίγουρη λύση.

Η αναποδιά όμως με τον (πρώτο εδώ και πέντε χρόνια, όπως λέει) μυικό τραυματισμό του Βραζιλιάνου δεν του έχει επιτρέψει να βοηθήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Ζήλεψα από την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή, αλλά δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ», παραδέχεται ο έμπειρος στόπερ, του οποίου το στάδιο της αποθεραπείας κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Τι αναφέρει για τους στόχους της ομάδας και την «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στην Τούμπα.


Αναλυτικά, όσα είπε στο “Sport 103 fm”:

Για τον τραυματισμό του: Είναι δυσάρεστο να τραυματίζεσαι μετά από πέντε χρόνια που δεν είχες κανένα πρόβλημα. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά έχω εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή γιατί με βοηθάει να κερδίσω χρόνο. Θέλω πολύ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας στην Τούμπα, γιατί ζήλεψα από την ατμόσφαιρα των τελευταίων αγώνων».

Για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Ακόμα και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά καταφέρνει και κερδίζει. Στόχος σε κάθε παιχνίδι, να παίρνουμε περισσότερη δύναμη. Έχουμε πολλά θετικά πράγματα να δείξουμε. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Στο τέλος θα φανεί τι έχουμε κάνει. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σύντομα έναν ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ. Ο κόσμος δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ. Θα είναι αδιανόητο να πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά να παίξει στη μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης».

Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει αυτός ο στόχος της δεύτερης θέσης που σε οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δε βάζουμε όριο και ταβάνι. Εφόσον υπάρχει η πρώτη θέση γιατί να μην την αναζητήσουμε; Αν υπάρχει μία καλύτερη ομάδα για την πρώτη θέση, να το κατακτήσει, αλλά αν είμαστε κοντά γιατί να μην προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε. Δε μπορούμε να βάλουμε όριο στη δεύτερη θέση, αν μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρώτη».

Για τον ανταγωνισμό με τον Ολυμπιακό και το αν η Τούμπα προσφέρεται για να σπάσει το αήττητο σερί του: «Ελπίζω πολύ πιο νωρίς να σπάσει αυτό το αήττητο… Δεν πρέπει μόνο να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να κλέψουν βαθμούς. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά μέσα στην έδρα μας. Αν το κάνουμε αυτό και κερδίσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια, όταν φτάσουμε σε εκείνον τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτούμε».

Για τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Δεν μπορώ να βρω κάτι θετικό στον αποκλεισμό. Ήταν κάτι πολύ σκληρό και μας προσγείωσε απότομα. Πρέπει να μαθαίνεις από αυτό. Αν ψάξουμε κάτι θετικό, πλέον τώρα έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στο πρωτάθλημα και μία βδομάδα για να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττες και στραβοπατήματα μέσα στο πρωτάθλημα. Όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, να κάνουμε μία καλή πορεία, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.