Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άφησε ποδοσφαιρική κληρονομιά με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Τόσο για τα κανονικά του γκολ, όσο και γι’ αυτά στα οποία θα βοηθούσε… μια ανώτερη δύναμη.

Ο Ντεμπά Μπα ήταν ο τελευταίος της «παρέας» που αντέγραψε με τον δικό του τρόπο το χέρι του Θεού και το www.sport-fm.gr θυμάται αντίστοιχες τρανταχτές περιπτώσεις του παρελθόντος.

Του Κώστα Ζάλιαρη

Όταν το 1986 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αγγλία, σκόραρε με το… χέρι του Θεού τρία λεπτά πριν σημειώσει το γκολ του αιώνα όταν πέρασε τη μισή αντίπαλη ομάδα, σίγουρα θα υπήρξαν κάποιοι που θα έβαλαν στόχο στο μέλλον να του κλέψουν τη δόξα και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.



Από τον Ντέμη Νικολαϊδη, στον Μίροσλαβ Κλόζε και τον Ντεμπά Μπα.

Στα… εγχώρια, ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε πετύχει γκολ με το χέρι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2000, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό, αλλά προς τιμήν του παραδέχθηκε ότι στο 32ο λεπτό εκείνου του αγώνα, είχε νικήσει τον Στρακόσια με το αριστερό του χέρι.



Αν και τέτοια περιστατικά τα είχαμε αφήσει στο παρελθόν, ήρθαν δύο νέα μαζεμένα για να μας τα θυμίσουν!

Στην 5η αγωνιστική της Σεριε Α, ο Κλόζε προσπάθησε να βάλει μπροστά τη Λάτσιο στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο». Έστειλε τη μπάλα με το χέρι στα δίχτυα, δεν πανηγύρισε και λίγο αργότερα, παραδέχθηκε στον ρέφερι πως το γκολ του δεν έπρεπε να μετρήσει, όπως κι έγινε.



Ο Μαραντόνα, ο Ντέμης και ο Κλόζε, χρησιμοποίησαν το αριστερό, για να έρθει τελευταίος ο Ντεμπά Μπα και να κάνει… την ανατροπή.

Να σκοράρει, δηλαδή με το δεξί!

Στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Ρέντινγκ στο Μαντέσκι για την 6η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε στο τελικό 2-2 στο 83ο λεπτό, σκοράροντας με το χέρι.



Το καλό για τον ίδιο, είναι πως σχεδόν κανείς αντίπαλος αμυντικός δεν πρόλαβε να το δει, ενώ ερωτηθείς μετά το παιχνίδι για εσκεμμένη χρήση του χεριού του, απάντησε πως δεν έκανε τίποτα επίτηδες…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube