Ο ορισμός της λέξης «ντέρμπι» είναι το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά τα… μωρά του Μάκη Κατσαβάκη παρουσιάζονται αποφασισμένα να ορθώσουν ανάστημα στην Τούμπα.

Νωρίτερα υπάρχει το ενδιαφέρον παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος φέτος δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα.

Σημαντικά, όμως, είναι τα υπόλοιπα δύο ματς του προγράμματος.

Ο Πλατανιάς υποδέχεται την Ξάνθη, η οποία κατεβαίνει με υπηρεσιακό προπονητή και ο Πανθρακικός τη Βέροια, στο ντέρμπι (κι αυτό!) των άρτι προβιβασθέντων.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Σάββατο, 29/9

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0

ΑΕΚ για τα θηρία. Και τι θηρία! Πάνθηρες! Σαν τους εκπαιδευμένους του Ελευθερόπουλου που κατασπάραξαν μια ακόμα θλιβερή ΑΕΚ και με το 1-0 επανήλθαν σε πορεία… πρωταθλητισμού. Ο νέος διαγωνισμός παιδικών λαθών της «Ένωσης» επέτρεψε στον Καμπάνταη (16’) να «σκοτώσει» την παλιά του ομάδα και να την κρατήσει -μόνη πλέον- στον πάτο της βαθμολογίας. Τραγικοί οι «κιτρινόμαυροι», παραδόθηκαν πάλι στη μοίρα τους, ενώ τελείωσαν και με δέκα παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Φούντα στο 87’. Διαβάστε περισσότερα.



Κέρκυρα-ΟΦΗ 2-1

Η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας ταυτόχρονα το πρώτη της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Δύο πανέμορφα γκολ από τους Αγρίτη και Γιάντση έδωσαν το προβάδισμα στους Φαίακες, που παρά το γκολ του Σόουζα και την αποβολή του Κοντοδήμου, κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την υπεροχή της στο δικό της πρώτο μισό. Διαβάστε περισσότερα.



Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1

Ακόμα και χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από το Περιστέρι με το τρίποντο, επικρατώντας 1-0 της κατά πολλούς δεύτερης καλύτερης ομάδας της Σούπερ Λίγκας, τον Ατρόμητο. Ο Φουστέρ (32’) το «χρυσό» γκολ, το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό μια ακόμα νίκη, φτάνοντας τις πέντε σε ισάριθμες αγωνιστικές. Διαβάστε περισσότερα.



Κυριακή, 30/9

Πανθρακικός-Βέροια (16:00, NovaSports 1)

Από τα «six-pointers» που λένε και στα χωριά μας! Με κοινούς στόχους και κοινή ανάγκη για πόντους, Πανθρακικός και Βέροια πολύ θα ήθελαν να συνδυάσουν νίκη δική τους με ήττα του… αλλουνού. Πιθανό για τους Θρακιώτες να το καταφέρουν -αν παρουσιαστούν όπως με τον Παναθηναϊκό (και όχι τον Ολυμπιακό). Και εξαιρετικό για τη «βασίλισσα» αν το πετύχει και «κολλήσει» και διπλό στην πρώτη νίκη της χρονιάς με τον ΠΑΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18:15, NovaSports 1)

Όχι άλλα «αστεράκια»! Τα είδε με τον Πανθρακικό, τα ξανάδε με τη Μάριμπορ, δεν κατάφερε ν’ αναγκάσει ούτε τον Ατρόμητο να τα δει. Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να το καταφέρει απέναντι στον… συνονόματό τους Αστέρα. Τον αναγκάζει η βαθμολογία και του το ξεκαθάρισε (στην επίσκεψή της) και η θύρα 13. Και το κάνει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση -παρόλα αυτά- η ομάδα του Τσιώλη που τον κοιτά ήδη από τη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πλατανιάς-SKODA Ξάνθη (18:15, NovaSports 2)

Μάγκες… χάσαμε! Και οι δυο έφυγαν για πρώτη φορά με σκυμμένο το κεφάλι απ’ το γήπεδο. Και οι δυο έχουν από μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Και κάπου εκεί τα κοινά εξαντλούνται. Διότι ο Πλατανιάς έχασε, αλλά παίδεψε (και) τον ποιοτικό Αστέρα. Ενώ η τριάρα της Ξάνθης από τον ΠΑΟΚ έφερε γκρίνια, παραίτηση Ουζουνίδη και τους ακρίτες να περιμένουν -μετά τον Δανιήλ- να σπάσει κι ο… διάολος το ποδάρι του για να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι στα Περιβόλια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης (Άρτας), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιβολίων

ΠΑΟΚ-Άρης (20:30, NovaSports 1)

Ναι, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του. Ναι, η τριάρα στην Ξάνθη τον έφερε δεύτερο. Και ναι, ο Άρης σταμάτησε (μετά την Κέρκυρα) να ζει με το άγχος της πρώτης νίκης. Μεταξύ μας όμως: Τι σημασία έχουν όλα αυτά όταν παίζουν μεταξύ τους; Το παιχνίδι που θα ‘ταν «κόλαση» ακόμα και στη… δηλωτή κόβει την ανάσα της Θεσσαλονίκης και ανοίγει τη δική μας όρεξη για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Δευτέρα, 1/10

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (20:30, NovaSports 2)

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν εντός προγράμματος. Εκείνη από τη Βέροια ήταν εκτός… έδρας. Σε περίπτωση νέας αποτυχίας όμως -και μάλιστα μέσα στους Ζωσιμάδες- οι φίλοι του δύσκολα θα βρουν δικαιολογία για τον ΠΑΣ. Έστω κι αν απέναντί του θα βρεθεί αντίπαλος αγριεμένος (μετά το ξέσπασμα στον Πανιώνιο). Και έτοιμος να ξαναβρεί τον περσινό του εαυτό και ν’ αρχίσει τις ζημιές και μακριά από τη Λιβαδειά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κούλα (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 6/10

ΑΕΚ-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 2)
Βέροια-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 1)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 7/10

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (16:00, NovaSports 1)
SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός (18:15, NovaSports 2)
Άρης-Πλατανιάς (18:15, NovaSports 1)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (20:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 8/10

Λεβαδειακός-Πανθρακικός (20:30, NovaSports 2)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καθησυχαστικοί στον ΠΑΟΚ για Μπάμπα

Παναθηναϊκός: Χάνει ένα ματς ο Γέντβαϊ, στο όριο τιμωρίας τρεις παίκτες

Την «πάτησε» ξανά μετά από 31 χρόνια από τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός!

ΑΕΚ: Συμπλήρωσε κάρτες ο Λαμέλα, στο όριο έξι παίκτες

Η πανηγυρική φωτογραφία Μανού Γκαρθία και Θόδωρου Καρυπίδη στα αποδυτήρια μετά τη νέα νίκη του Άρη!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και όλα τα ματς της 8ης αγωνιστικής

Αλμέιδα: «Με τις προκλήσεις δεν πάμε πουθενά - Το θετικό είναι ότι η μητέρα μου δεν με είδε να εμπλέκομαι σε σπρωξίματα»

ΠΑΟΚ: «Η κλάψα είναι η δεύτερη φύση τους - Παίκτης της ΑΕΚ πέταξε αντικείμενα στον Λουτσέσκου»

Κοτάρσκι: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε την ΑΕΚ να τρέμει, αλλά δεχθήκαμε ένα ηλίθιο γκολ»

Λουτσέσκου: «Ξέρω πως ο κόσμος της ΑΕΚ με… αγαπά - Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2018, δεν το ξεχνώ»!