Οι JUDAS PRIEST σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά της GAP για το περίφημο μπλουζάκι της Αμερικανικής εταιρείας που έχει πάρει το εξώφυλλο ουσιαστικά του “Screaming for vengeance”.

Το σχέδιο της GAP παρεπιπτόντως έχει αφαιρεθεί από το site της εταιρείας από όταν έγινε αντιληπτή η ομοιότητα.

Μιλώντας σε συνέντευξη για το θέμα, ο Rob Halford δήλωσε: “Ε είναι πολύ σκανδαλιστικό εκ μέρους της GAP. Δεν έπρεπε να το κάνουν αυτό και το ψάχνουμε γιατί αυτό που έκαναν έχει να κάνει με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν ερωτηθήκαμε ποτέ από την GAP για να δώσουμε την άδειά μας, ούτε εμείς ούτε η εταιρεία μας. Έχοντας πεί αυτό, το να σπρώχνεις τη νομική μεριά του στο ένα μέρος είναι υπέροχο δεν είναι; Το να σκεφτείς ότι κάτι 30 χρόνων παλιό έχει ακόμα τέτοιο αντίκτυπο για να είναι στη μόδα – είναι περίπου όπως όταν οι άνθρωποι της βότκα [αναφέρεται στην Absolut Vodka] χρησιμοποίησαν το label του ‘British steel’”.

Για να προσθέσει: “Το θέμα είναι ότι δε νομίζω ότι μπορείς να υποτιμήσεις τη δύναμη του artwork. Όπως όταν θα δεις κάποιον στο δρόμο να φοράει μπλουζάκι CANNIBAL CORPSE και αν του πεις ‘αγαπάω αυτή μπάντα’ και σου απαντήσει ‘ποια μπάντα;’ και του πεις ‘το t’shirt’, τότε το πιθανότερο είναι να σου πεί ‘α, απλά μου αρέσει’. Και νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο επειδή δημιουργείς μία οπτική, συναισθηματική σύνδεση με τον κόσμο. Αυτό κάνει το ‘Screaming for vengeance’ ακόμα και τόσα χρόνια μετά”.

Πηγή: rockhard.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube