Την πεποίθηση ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη Λιθουανία (11/9, 21:45) στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Δημήτρης Μάρκος. Ο πρώην διεθνής άσος τόνισε πως η Εθνική έχει αρκετό ταλέντο και προσωπικότητα για να μπορεί πλέον να παίζει ποδόσφαιρο που να προσφέρει θέαμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εικόνα της Εθνικής στην πρεμιέρα:
«Για πρεμιέρα η εμφάνιση της Εθνικής ήταν πολύ καλή, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Θα ήθελα πάντα να βλέπω την Εθνική να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο… πρωτοβουλίας. Να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία να κλέβουμε τα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και αυτό θέλουν να προσφέρουν ο προπονητής και οι παίκτες. Πρέπει να παράγουμε κάτι, όπως κάνουν και μικρότερα κράτη από εμάς. Σε αυτήν την Εθνική υπάρχει ταλέντο και δυνατότητες για να συμβεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι συστηματική δουλειά. Ακόμη, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε άλλα πρωταθλήματα, έχουν παραστάσεις από το εξωτερικό και όσα μαθαίνουν μπορούν να τα προσφέρουν στην εθνική».

Για το χρόνο προετοιμασίας της ομάδας:
«Είναι δύσκολο για τον προπονητή, όλα ξεκινούν από τις ομάδες. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν παράγει ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και αυτό έχει αντίκτυπο στην Εθνική ομάδα, καθώς κάνει τη δουλειά του προπονητή πιο δύσκολη».

Για τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Λιθουανία:
«Δεν με φοβίζει ο εν λόγω αγώνας. Σίγουρα θα υπάρχει άγχος. Ακόμη η ομάδα είναι στην αρχή και σίγουρα μπορεί να μην έχουμε τη διάρκεια που είχαμε στην πρώτη αναμέτρηση, αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί όπως και στο δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχει πίστη και προσωπικότητα σε αυτή την ομάδα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, αυτό φαίνεται, βγάζει υγεία και ίσως να είναι και η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που βγάζει υγεία. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Αν αγωνιστούμε στο 70% του δευτέρου ημιχρόνου τότε τα πράγματα θα πάνε καλά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube