Μόνο εύκολο δεν θα είναι για την εθνική ομάδα της Γαλλίας να εξασφαλίσει απευθείας την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2014, όπως παραδέχθηκε ο Ολιβιέ Ζιρού.

Ο 25χρονος επιθετικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, στάθηκε στο φαβορί του 9ου ομίλου, την Ισπανία, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι «τρικολόρ» μπορούν να τα καταφέρουν και να τερματίσουν πρώτοι.

«Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι δύσκολο να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να το πιστέψουμε. Αν κερδίσουμε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, όλα μπορούν να συμβούν στα δύο μεταξύ μας ματς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε απευθείας και να αποφύγουμε τα πλέι οφ, που πάντα είναι επικίνδυνα. Το γεγονός ότι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο φιλοξενείται στην Βραζιλία δίνει σε όλους ένα επιπλέον κίνητρο. Πρόκειται για μία διοργάνωση από την οποία δεν θέλει να λείψει κανείς», τόνισε ο άσος της Άρσεναλ, που έπλεξε το εγκώμιο των «φούριας ρόχας».

«Πρόκειται για μία εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών που παίζουν μαζί για πολύ καιρό. Δεν ξέρω κατά πόσο κάποια άλλη ομάδα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτούς. Τουλάχιστον αυτό βλέπω, ωστόσο νομίζω ότι εμείς δεν είμαστε πολύ μακριά. Και αυτό φάνηκε στα προημιτελικά του Euro. Εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη μας, αλλά θα μπορούσαμε να τους είχαμε κερδίσει. Αυτό νιώσαμε όλοι. Παρ’ όλα αυτά παραμένουν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Βάσια Στέρπη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube