Το μεγαλείο και την αξία του Λιονέλ Μέσι δεν περιμέναμε να τη μάθουμε από τα στατιστικά και τους αριθμούς.

Και μπορεί να μην πήρε «Χρυσή Μπάλα», καθώς αυτή κατέληξε στο «κολλητάρι» του, Αντρές Ινιέστα, όμως αυτό διόλου πτοεί τον 25χρονο διεθνή να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στα γήπεδα.

Ακόμα και όταν αυτές αφορούν την εθνική Αργεντινής.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Λίο και η «παρέα» του επικράτησαν άνετα 3-1 της Παραγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τον «αστέρα» της Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Και κάπου εκεί αρχίζουν οι «ομορφιές» των στατιστικών…

Ο Μέσι με την εμφάνιση του κόντρα στους Παραγουανούς, συμπλήρωσε 27 συνεχόμενες συμμετοχές σε προκριματικά παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι σήμερα και είναι ο μοναδικός από τους φετινούς συμμετέχοντες όλων των χωρών, που το έχει καταφέρει.

Με το γκολ που πέτυχε, έχει καταφέρει να σκοράρει στα τελευταία έξι παιχνίδια των Αργεντινών (φιλικά και επίσημα), έχοντας συνολικά 10 τέρματα. Ο τελευταίος συμπατριώτης του που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ήταν ο Κρέσπο το 2001.

Πλέον, έχει πετύχει μέσα στο 2012, 59 γκολ, στην Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή μαζί και βρίσκεται μόλις ένα πίσω από το ρεκόρ των 60 που είχε το 2010. (Χρονολογικά το έτος, όχι ποδοσφαιρικά).

Ο Μέσι, μετά το χθεσινοβραδινό τέρμα του, «διέγραψε» την Παραγουάη από τη λίστα με τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής που συμμετέχουν στα προκριματικά του Μουντιάλ και δεν έχουν γευτεί τη… γλύκα του. Από τις 9 συμμετέχουσες ομάδες, μόνο κόντρα στη Βολιβία δεν έχει σκοράρει.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube