Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας στα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της γειτονικής χώρας, Λιούμπο Πένεφ, αν και είχε τη διαβεβαίωση του παίκτη πως θα δώσει το παρών, τελικά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή. Οι εθνικές ομάδες ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, ελπίζοντας να παρουσιαστούν στα δύο πρώτα ραντεβού τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ανάμεσα στις ομάδες που ονειρεύονται πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ είναι η Βουλγαρία, που όμως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του σημαντικότερου παίκτη της, του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που αρνήθηκε την κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή του, Λιούμπο Πένεφ.

Η άρνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον τύπο της Βουλγαρίας. «Αναξιοπρεπής», «αχάριστος», «ένας άνθρωπος που δεν ξέρει να κρατά το λόγο του», είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους των βουλγαρικών αθλητικών εφημερίδων και σάιτ. Η εφημερίδα «Meridien» προχωρά ακόμα περισσότερο, τονίζοντας πως «ο Μπερμπάτοφ πρόδωσε τον Πένεφ», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι δύο άντρες είχαν συμφωνήσει για την παρουσία του παίκτη στα πρώτα ματς του ομίλου, κόντρα στην Ιταλία και την Αρμενία.

Αυτή είναι η τρίτη… χυλόπιτα που μοιράζει ο Μπερμπάτοφ μέσα σε λίγες μέρες. Οι οπαδοί της Φιορεντίνα και της Γιουβέντους κάτι ξέρουν. Τώρα έμαθαν και οι Βούλγαροι φίλαθλοι.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube