Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια… Έτσι κάποιες συμπτώσεις συνδέουν το ένδοξο παρελθόν του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με το πολλά υποσχόμενο παρόν και μέλλον του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Θέλετε αποδείξεις; Αμφότεροι πέτυχαν το πρώτο τους εντός έδρας γκολ με τους «κόκκινους διαβόλους» απέναντι στη Φούλαμ, αλλά και το παρθενικό τους χατ-τρικ κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Ήταν 19 Αυγούστου του 2001, όταν ο Φαν Νίστελροϊ σκόραρε όχι μία, αλλά δύο φορές στη νίκη με 3-2 επί της Φούλαμ στην πρώτη του εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» για το πρωτάθλημα.



Τέσσερις μήνες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου, ο μετέπειτα αποκαλούμενος Φαν-Γκολ έκανε το πρώτο του χατ-τρικ με τη Γιουνάιτεντ στο 6-1 επί της Σαουθάμπτον στο θέατρο των ονείρων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται περίπου έντεκα χρόνια μετά. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έκανε σεφτέ με τη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ στο 3-2 επί της Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ» στις 25 Αυγούστου.



Χθες, 2 Σεπτεμβρίου, ο «RvP» συνέχισε την απόσβεση με χατ-τρικ απέναντι στη Σαουθάμπτον βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 3-2.



Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στην πενταετή καριέρα του στη Μαν. Γιουνάιτεντ (2001-2006) είχε 135 γκολ σε 202 συμμετοχές κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δείχνει ικανός όχι απλά να τον φτάσει, αλλά και να τον ξεπεράσει...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube