Τον προηγούμενο χρόνο η LG ήταν η εταιρεία που ξεκίνησε πρώτη το χορό των high endsmartphones, χαράσσοντας μια επιθετική πολιτική χάρη σε δυο συσκευές που έκαναν αισθητή την παρουσίαση τους, το Optimus 2X που υπήρξε το πρώτο διπύρηνο τηλέφωνο και το Optimus 3D που ήταν το πρώτο 3D τηλέφωνο.
Αν και όλος ο κόσμος της τεχνολογίας μιλούσε για πολύ καιρό γύρω από αυτές τις δυο συσκευές, τελικά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που η LG περίμενε και έτσι φέτος η εταιρεία δε βιάστηκε να κυκλοφορήσει τους αντικαταστάτες των δυο παραπάνω smartphones.
Αν και τόσο το Optimus 4X HD όσο και το νέο Optimus 3D έχουν ανακοινωθεί αρκετό καιρό τώρα, εντούτοις μόλις πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με το τετραπύρηνο Optimus 4X που ουσιαστικά έρχεται να ανταγωνιστεί τα δυο μέχρι σήμερα κορυφαία high end Android smartphones Samsung Galaxy S3 και HTC One X. Ό
σον αφορά στο νέο Optimus 3D, αυτό το περιμένουμε μετά τα μέσα του μήνα και φυσικά θα το παρουσιάσουμε επίσης.
To 4Χ έρχεται λοιπόν να αντικαταστήσει το γερασμένο πλέον 2X που ήταν το πρώτο και ένα από τα ελάχιστα smartphone με επεξεργαστή Tegra 2.
Όπως λέει το όνομα, πρόκειται για μια τετραπύρηνη συσκευή που βασίζεται στο διάδοχο του Tegra 2, το νέο Tegra 3. Το smartphone έφτασε στα χέρια μας σε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συσκευασία, ένα κουτί που αναγράφει πάνω του με γυαλιστερή γραμματοσειρά το λογότυπο 4X.
Μέσα στο κουτί βρίσκουμε πέρα από την ίδια τη συσκευή, έναν γρήγορο οδηγό εκκίνησης στα Ελληνικά, ακουστικά, το φορτιστή με ένα καλώδιο USB και 2 NFC tags, με το ένα να είναι ρυθμισμένο σε Car mode και το άλλο σεOffice mode.
Πως λειτουργεί το NFC σε όλες τις συσκευές γενικότερα αλλά και στις LG ειδικότερα είδαμε αναλυτικά στη παρουσίαση του LG Optimus L5 και στο σχετικό βίντεο. Αφαιρώντας από τη συσκευασία τη συσκευή και παίρνοντάς την στα χέρια, παρατηρούμε αμέσως τη γνωστή σχεδιαστική προσέγγιση που έχει ακολουθήσει η LG σε όλες τις φετινές συσκευές της, από το Prada 3 μέχρι και σήμερα.
Το Optimus 4X HD είναι τύπου candy bar με παραλληλόγραμμη εμφάνιση, με τις γωνίες βέβαια να είναι στρογγυλεμένες.
Η ποιότητα κατασκευής του τηλεφώνου είναι πολύ καλή, με την LG να έχει συνδυάσει ένα σύνολο πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων τμημάτων. Η πρόσοψη στο σύνολό της είναι γυάλινη, το πίσω μέρος πλαστικό ενώ περιμετρικά παρατηρούμε μεταλλικές πινελιές.
Η πλάτη έχει σαγρέ επιφάνεια που σε εμφάνιση θυμίζει δέρμα, όπως ακριβώς είχαμε δει στο LG Prada, βοηθώντας έτσι το χρήστη να κρατάει τη συσκευή και αυτή να μη γλιστρά.
Το καπάκι είναι αφαιρούμενο και πίσω του κρύβεται η τεράστια μπαταρία των 2150mAh καθώς και η θέση τοποθέτησης της κάρτας SIM. Προς μεγάλη μας έκπληξη, το τηλέφωνο δεν έχει micro SIM θύρα, κάτι που είτε θα βολέψει ιδιαίτερα όσους έρχονται από παλιά συσκευή είτε θα προβληματίσει όσους αποφασίσουν να αναβαθμίσουν από κάποιο iPhone 4/4S.
Κάτω από τη μπαταρία βρίσκουμε το κεντρικό ηχείο της συσκευής, ενώ στο πάνω αριστερό μέρος συναντάμε την κάμερα των 8Mpixel και δίπλα της ένας LED flash. Όσον αφορά στην απόδοση του ηχείου, πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή είναι μέτρια και αποτελεί ένα από τα μειονεκτήματα της συσκευής.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι στο εσωτερικό μέρος της πλαστικής πλάτης είναι τοποθετημένη η κεραία του NFC με ένα ζεύγος ακροδεκτών να εξέχει και να ακουμπάει στο απέναντι σημείο ώστε να υπάρχει επαφή κεραίας και chip.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ