Ο χρόνος είναι χρήμα. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν υπάρχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Η «Ένωση» πρέπει να καταθέσει ως την Πέμπτη τον φάκελό της στην ΕΕΑ και ο πρόεδρός της τρέχει (μεταφορικά και κυριολεκτικά) απ’ το πρωί της Τρίτης για να εξασφαλίσει τόσο την εγγυητική τραπέζης, όσο και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Πρώτα λοιπόν ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε επαφές με δυο τράπεζες (τις οποίες είχε προγραμματίσει από τη Δευτέρα).

Στο πλαίσιο, δε, των προσπαθειών του να εξασφαλίσει την εγγυητική των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την ΕΕΑ, παρουσίασε μια μέση λύση: Να δοθεί η εγγυητική στην ΠΑΕ χωρίς φορολογική ενημερότητα και να επιδειχθεί εκείνη αναδρομικά (όταν θα έχει εξασφαλιστεί τις προσεχείς μέρες).

Εκτός της φορολογική ενημερότητας όμως (η έλλειψη της οποίας δημιουργεί το όλο πρόβλημα στο θέμα της εγγυητικής) η ΑΕΚ πρέπει να εξασφαλίσει και ασφαλιστική ενημερότητα. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Δημητρέλος συμπεριέλαβε στο… δρομολόγιο και το ΙΚΑ, το οποίο επίσης επισκέφθηκε για να έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς.

Κι αφού ολοκλήρωσε και αυτές, τελευταίος σταθμός του ήταν το Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί όπου βρέθηκε για να καταθέσει την ενιαία πρόταση της Σούπερ Λίγκας για τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ στην Εφορία, στην οποία βασικός άξονας είναι η χορήγηση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα μέχρι να αποφασιστεί από την κυβέρνηση τι ακριβώς θα γίνει στο θέμα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.