Υπήρχαν εποχές που στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας συγκεκριμένες συσκευές μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.
Ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών, εμφάνισης και κόστους επέτρεπε σε κάποια κινητά τηλέφωνα να κάνουν τρελές πωλήσεις και να τα βλέπεις παντού γύρω σου.
Ποιος -παλιός- δε θυμάται το Ericsson GF768 με το θρυλικό πορτάκι ή το Nokia 5110 που άλλαζε προσόψεις και είχε, φυσικά το εθιστικό "φιδάκι".
Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πλέον τώρα με τα smartphones, πέρα από τις high end συσκευές των €600, δε δημιουργείται τόσο μεγάλος ντόρος για άλλες συσκευές.
Εκτός και αν έχουν να δώσουν πολλά με λίγα. Αυτό φαίνεται πως προσπαθεί η LG με το ολοκαίνουριο Optimus L5, το οποίο θα βρείτε αποκλειστικά στο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone στην τιμή των €199. Και από τη τιμή είναι που ξεκινούν τα πάντα, όσον αφορά στην επιτυχία μιας συσκευής.
Το L5 είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας Optimus για το 2012, με το L3 που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα να είναι το φθηνότερο από όλα και το L7 που έχουμε επίσης στη διάθεσή μας και θα παρουσιάσουμε κάποια στιγμή αργότερα να είναι αυτό που κλείνει την τριλογία.
Η σειρά ακολουθεί την ίδια ακριβώς σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει τις συσκευές να έχουν ξεχωριστή εμφάνιση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η παραλληλόγραμμου τύπου σχεδίαση που είχαμε δει και στο φετινό LG Prada, με τη «τιτανιομένη» γραμμή που βρίσκεται στο περίγραμμα της πρόσοψης μας προσφέρει πράγματι ξεχωριστή εικόνα.
Πρακτικά, το L5 είναι σχεδόν ίδιο με το L3 αλλά μεγαλύτερο, χάρη στην οθόνη 4’’ που ενσωματώνει. Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή, με τη συσκευή να είναι στιβαρή στα χέρια μας.
Το αφαιρούμενο πίσω καπάκι έχει μια ελαφρά σαγρέ αίσθηση, κάτι που βοηθάει το χρήστη ώστε να μη του γλιστρά όταν την κρατάει στα χέρια.
Από πλευράς θυρών και πλήκτρων η συσκευή δεν έχει να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό πέρα από τα συνηθισμένα.
Μια mini USB στο κάτω μέρος υπάρχει για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστή, μια έξοδος ακουστικών στο πάνω μέρος, τα φυσικά πλήκτρα power και volume control και η τριάδα πλήκτρων ελέγχουν του λειτουργικού Android κάτω από την οθόνη.
Από αυτά το κεντρικό είναι φυσικό, ενώ τα άλλα δυο είναι capacitive αφής και φωτιζόμενα.
Αφαιρώντας τώρα το καπάκι στο πίσω μέρος (πάνω στο οποίο βλέπουμε χαραγμένο και το λογότυπο NFC), αποκτάμε πρόσβαση στο χώρο τοποθέτησης της μπαταρίας η οποία είναι τεράστια για το hardware της συσκευής και συγκεκριμένα 1500mAh.
Φυσικά, εδώ βρίσκουμε τόσο τη θύρα για τοποθέτηση της κάρτας SIM, όσο και η θύρα microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.
Ο ενσωματωμένος ανέρχεται στα 4GB, με τον ελεύθερο να είναι περίπου 2.5GB, οπότε είναι πιθανό αρκετοί να χρειαστεί να την αυξήσουν.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ