Πολλαπλή δραστηριότητα αναπτύσσει η Costa Navarino, το στολίδι της Μεσσηνίας. Το Omega, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2011 στο εξαιρετικό ξενοδοχειακό και όχι μόνο συγκρότητμα, είναι ένα πρωτοποριακό concept γαστρονομίας. Καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργούν μενού και παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής με βάση τη «Δίαιτα Ωμέγα». Το Omega υποστηρίζεται από τη Gaea, την Aegean Airlines, τη Gaggenau Neff και τη Navarino Vineyards.
Το Omega επέστρεψε φέτος στην Costa Navarino και αποτελεί μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πρόταση που προάγει την υγιεινή διατροφή. Η παρουσία του Omega στην Costa Navarino ενισχύει την έμφαση που δίνει ο προορισμός σε χώρους που συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία με τα αγνά υλικά που βρίσκονται σε αφθονία στην περιοχή.
Oι guest chefs μεταδίδουν, εκπαιδεύουν και διδάσκουν στους επισκέπτες τις βάσεις της «Δίαιτας Ωμέγα», ενώ παράλληλα μέσα από τα μενού που έχουν δημιουργήσει ειδικά για το Omega, όσοι βρεθούν στο εστιατόριο θα γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη αυτής της υγιεινής διατροφής. Οι προτάσεις του Omega, βασίζονται κυρίως σε τοπικά και εποχιακά συστατικά, καθώς και σε προϊόντα από τους βοτανόκηπους και λαχανόκηπους της Costa Navarino. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν ισορροπημένη αναλογία σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, η οποία συναντάται στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων εδώ και αιώνες και τις οποίας τα οφέλη έχουν αναγνωριστεί μέσα από πλήθος επιστημονικών μελετών.
Οι διακεκριμένοι σεφ που επισκέπτονται την Costa Navarino, παρουσιάζουν την τεχνογνωσία, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, μέσα από το συνδυασμό των μενού και των μαθημάτων, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μία ολοκληρωμένη εμπειρία που βασίζεται στη «Δίαιτα Ωμέγα», σε όσους θέλουν να μάθουν για τα μακροβιοτικά και θετικά οφέλη της. Η εναρμόνιση των δημιουργικών προτάσεων με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, παρουσιάζεται με έναν ιδανικό τρόπο μέσα από το Omega.
To Omega υποδέχεται τους παρακάτω καταξιωμένους σεφ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του φέτος το καλοκαίρι:
Host Chef
- Δόξης Μπεκρής: Executive Chef Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino Μαζί του ο Δρ. Φαίδων Lindberg (4-12 Ιουλίου)
Guest Chefs
- Konstantin Filippou (13-27 Ιουλίου)
- Λευτέρης Λαζάρου – Βαρούλκο, Αθήνα (10-18 Αυγούστου)
- Ronny Portoulidis – Duke και Can Punta, Palma de Mallorca (19-30 Αυγούστου)
- Έκτορας Μποτρίνι – Etrusco, Κέρκυρα & Botrini’s, Αθήνα (31 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου)
Το Omega στοχεύει στο να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για τους τοπικούς παραγωγούς και ένα θετικό παράδειγμα που προάγει τα τοπικά, αγνά προϊόντα και τις βιώσιμες καλλιέργειες που βρίσκονται εδώ και αιώνες στην καρδιά της Ελληνικής διατροφής.
Όσοι επισκέπτονται το Omega, μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους, ένα από τα 2 ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Navarino Dunes: The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα στις αμέτρητες δυνατότητες αναψυχής και ξεκούρασης, όπως το κέντρο σπα και θαλασσοθεραπείας Anazoe Spa, τα signature γήπεδα γκολφ, τα υπαίθρια και θαλάσσια σπορ, τις καταδύσεις, και πολλές ακόμη επιλογές.
Για κρατήσεις στο εστιατόριο και για τα μαθήματα μαγειρικής, οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας στο τηλ.: 27230 91130.
Πληροφορίες για τους Chefs
Δόξης Μπεκρής: Executive Chef, Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino. Ο πολυβραβευμένος σεφ με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διάσημους και βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως ο Gaultiero Marchesi, ο Gordon Ramsay, ο Marcus Wareing και ο Richard Neat.
Δρ. Φαίδων Lindberg : Είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Έχει σημαντικό ερευνητικό και κλινικό έργο, κυρίως σε θέματα παχυσαρκίας, διαβήτη και ορμονικών διαταραχών. Ίδρυσε και διευθύνει τέσσερα υπερσύγχρονα ιατρικά κέντρα μεταβολισμού στη Νορβηγία και έχει συγγράψει περισσότερα από 10 βιβλία με θέμα την διατροφή, τρόπο ζωής και υγεία.
Konstantin Alexander Filippou: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ελληνικής και Αυστριακής καταγωγής, έχει λάβει 3 σκούφους Gault Millau και έχει βραβευθεί ως «Ο πιο Δημιουργικός Σεφ της Αυστρίας» για το 2011. Έχει δουλέψει δίπλα σε σεφ όπως ο Juan Mari Arzak και ο Gordon Ramsay, καθώς και στο "Steirereck" για πολλά χρόνια, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως το 11ο καλύτερο διεθνώς. Ο Konstantin Filippou προετοιμάζει ένα καινούργιο project αυτόν τον καιρό.
Λευτέρης Λαζάρου: Έχει εκπροσωπήσει την ελληνική κουζίνα και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική. Το 2000 προσεκλήθη από το "Αθήνα 2004" και εκπροσώπησε την ελληνική μαγειρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ. Από το Φεβρουάριο του 2002 το Βαρούλκο έχει ένα αστέρι Michelin.
Ronny Portoulidis: Ιδιοκτήτης και σεφ των εστιατορίων Duke και Can Punta restaurants, στην Palma de Mallorca της Ισπανίας. Ο Ελληνογερμανός σεφ ξεκίνησε την καριέρα του στο Wegberg, και εργάστηκε στα ξενοδοχεία Hilton αλλά και δίπλα στον Gordon Ramsay. Στην Palma de Mallorca, εργάστηκε για τον σεφ Marc Fosh στο Read's Hotel και Fosh Food.
Έκτορας Μποτρίνι: Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος, ενώ από το 1999 ανέλαβε τα σκήπτρα του σεφ. Έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.
Νέα υπηρεσία μεταφοράς από την Αθήνα
Μία καινούργια υπηρεσία shuttle μεταφέρει τους επισκέπτες από το αεροδρόμιο της Αθήνας, στη Costa Navarino. H υπηρεσία που μόλις ξεκίνησε, διατίθεται 2 φορές την ημέρα, στις παρακάτω ώρες:
Από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: 13:30 & 19:30.
Από την Costa Navarino: 06:00 & 11:00.
Costa Navarino
H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course. Για το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.costanavarino.com, όπου στην ενότητα Downloads-Press, μπορείτε να το κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση, χρησιμοποιώντας τον κωδικό nestor.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής