Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που απαριθμεί 90 μέλη, μεταξύ των οποίων και δύο με μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ, έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην επιχείρηση που οδήγηση στη σύλληψη 34 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Βαρύτατες οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες!

Αναζητούνται άλλα 57 άτομα.

Ο κ. Αθηναγόρας Παζαρλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από βίντεο και καταθέσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παζαρλής:

«Η έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 190 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 34 άτομα και αναζητούνται ακόμη 57 άτομα. Από βίντεο και καταθέσεις στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη. Τα δύο από τα τέσσερα διευθυντικά στελέχη έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο και επέλεγαν ποια μέλη συνδέσμων θα δούλευαν στον τομέα της ασφάλειας. Τα διευθυντικά μέλη χρησιμοποιούσαν τη δομή των συνδέσμων για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδέσμων άλλων ομάδων, εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς και για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες. Υπήρχε ανησυχία ότι σύντομα θα είχαμε θύματα, ενώ προκαλούσαν βλάβες τόσο σε άλλες ομάδες, όσο και στην ομάδα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων στα αντικείμενα που βρήκαν κατά την έρευνα οι αστυνομικοί σε επτά συνδέσμους, αλλά και στις οικίες των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται δύο πιστόλια, μία κοντόκανη καραμπίνα, τρεις χειρουργικές λάμες, ένας μπαλτάς, ένας ασύρματος της αστυνομίας, ρόπαλα, κράνη, γυάλινα μπουκάλια, 3.300 ευρώ, 10.000 δολάρια, 348,48 γραμμάρια κάνναβης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.