Η συνδιοργανώτρια Ουκρανία φιλοξενεί τη Σουηδία για τον τέταρτο όμιλο του Euro 2012 στο Κίεβο (21:45, ΕΡΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε live από το control room του www.sport-fm.gr).

Οι οικοδεσπότες, στην παρθενική τους παρουσία ως ανεξάρτητο κράτος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόκρισης, δεν κρύβουν πως έχουν μεγάλες βλέψεις στη διοργάνωση, αλλά σε πρώτη φάση θα πρέπει να περάσουν στα προημιτελικά. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ματς της χώρας από το Νοέμβριο του 2009 και τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής απέναντι στην Ελλάδα. Ο Όλεγκ Μπλαχίν πιθανότατα θα αφήσει στον πάγκο τον πολύπειρο Αντρέι Σεφτσένκο, που δεν είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στη μέση. Η Σουηδία, στην τέταρτη συνεχή συμμετοχή της σε Euro, στηρίζει πολλές από τις ελπίδες της στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Έρικ Χάμρεν δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, παρά μόνο σε τρία φιλικά, έχοντας από μία νίκη. Στις 1/6/2008 η Ουκρανία είχε επικρατήσει 1-0 στη Σόλνα, ενώ στις 10/8/2011 η Σουηδία είχε απαντήσει με το ίδιο σκορ στο Χάρκοβο. Ενδιάμεσα, στις 9/2/2011, είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 σε φιλικό στη Λευκωσία, με την Ουκρανία να παίρνει τη νίκη στα πέναλτι με 5-4.

Πιθανές συνθέσεις:

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Χούσεφ, Χατσερίντι, Μίχαλικ, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ντέβιτς, Βορονίν.
Στον πάγκο: Κόβαλ, Γκοριάνοφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Ρακίτσκι, Μπούτκο, Γκάρμας, Αλίγεφ, Ρόταν, Σεφτσένκο, Μιλέφσκι, Σελέζνιοφ.

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Κάλστρομ, Σβένσον, Ελμ, Λάρσον, Τοϊβόνεν, Ιμπραΐμοβιτς.
Στον πάγκο: Βίλαντ, Χάνσον, Γ. Όλσον, Άντονσον, Σαφάρι, Βέρνμπλουμ, Χόλμεν, Μπαϊράμι, Βίλχελμσον, Ελμάντερ, Χίσεν, Ρόζενμπεργκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube