Με προσοχή και σύνεση θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι για την ενίσχυσή του. Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ, που έχει ως πρώτο μέλημα να καλύψει τις οφειλές που έχει για να μην κινδυνεύσει με ετεροχρονισμένο αποκλεισμό από την UEFA, επιτάσσουν ένα «σφιχτό» πλάνο για τις προσθήκες που θα γίνουν.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ήδη θέσει υπ’ όψιν της διοίκησης κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό. Η πορτογαλική αγορά είναι αυτή στην οποία θα στραφούν εκ νέου οι «πράσινοι», μιας και ο 66χρονος προπονητής τη γνωρίζει άριστα και θεωρεί πως μπορεί να βρει καλές περιπτώσεις με χαμηλό κόστος.

Από την ελληνική αγορά είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν προσθήκες. Αφενός μεν γιατί υπάρχει δεδομένη πρόθεση να αξιοποιηθούν οι παίκτες από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και αφετέρου λόγω κόστους. Επί παραδείγματι, οι Θοδωρής Βασιλακάκης και Δημήτρης Ανάκογλου είναι δύο περιπτώσεις παικτών που δεν αφήνουν αδιάφορο το «τριφύλλι», αλλά το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά σημαντικό, όπως και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που θα απασχολήσει μόνο αν μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ (πράγμα πολύ δύσκολο να συμβεί).

Ασφαλώς η ανταπόκριση ή μη του κόσμου στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης μπορεί να αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν συγκεντρωθούν από τον κόσμο 15 εκατ. ευρώ ή περισσότερα, όπως έχει θέσει ως στόχο ο Γιάννης Αλαφούζος, θα υπάρχει μεγαλύτερη «ευελιξία» στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ-αντιθέτως-αν το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, αναλόγως θα διαμορφωθεί και το μπάτζετ.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι επαφές με τους παίκτες στους οποίους θα προταθεί μείωση συμβολαίου. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και ο Σεμπαστιάν Λέτο ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία (ο Κώστας Κατσουράνης επίσης, αλλά λόγω… Euro θα καθυστερήσει η υπόθεση). Για τον Αργεντινό φορ θα αποφασιστεί τη Δευτέρα αν θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο ή όχι. Δεδομένη είναι η επιθυμία ανανέωσης της συνεργασίας με Σπυρόπουλο και Σαριέγκι, όχι όμως και με Κλέιτον και Καντέ, ενώ δύσκολα θα παραμείνει ο Σιμάο και θα γίνει προσπάθεια να αποδεσμευτεί ο Σεϊταρίδης (ο Πετρόπουλος δεν θέλει να παραμείνει με Φερέιρα και μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο). Ο Καραγκούνης είναι ξεχωριστή περίπτωση, καθώς παρά το μικρό χρόνο συμμετοχής του επί Φερέιρα, υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του και την προσφορά του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube