Ο συνήθης ύποπτος Tim Burton επιστρέφει με το συνήθη συνεργό του Johnny Depp δίνοντάς μας μια ταινία στο αμίμητο ύφος τους. Το «Dark Shadows» βασίζεται σε μια τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 και, όπως συνηθίζει ο διάσημος σκηνοθέτης, πρόκειται για μια ταινία που ακροβατεί ανάμεσα στο τρομακτικό και το κωμικό, με μπόλικες αισθητικές παρεμβάσεις και ένα δεύτερο επίπεδο, για όποιον θέλει να ψάξει.

Στο πάνθεον των μπαρτονικών χαρακτήρων προστίθεται ο Barnabus Collins (Johnny Depp), μετανάστης από το Λίβερπουλ στις ΗΠΑ στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η οικογένειά του, με σκληρή δουλειά, κατάφερε να στήσει μια μεγάλη επιχείρηση αλιείας και να δώσει το όνομά της στην τοπική πόλη: Collinwood. Ο Barnabus όμως πληγώνει τη λάθος γυναίκα μετά από μια ερωτική περιπέτεια. Αυτή αποδεικνύεται μάγισσα, σκοτώνει με μάγια τους γονείς του, υπνωτίζει την κοπέλα που αγαπά, την κάνει να πέσει από ένα γκρεμό, καταταράσσεται αυτόν μετατρέποντάς τον σε βρικόλακα και στρέφει όλη την πόλη εναντίον του. Κλεισμένος σε ένα φέρετρο για 200 χρόνια, ξυπνά για να βρει τους απογόνους του σε άσχημη κατάσταση, την επιχείρησή του διαλυμένη και το σπίτι του σχεδόν ερείπιο. Και πιάνει αμέσως δουλειά.

Με την περίοδο να είναι η δεκαετία του ’70 σε συνδυασμό με το κλασσικό στήσιμο τρόμου, ο Burton έχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά του. Η ταινία είναι απίστευτα groovy, συνδυάζοντας πολύ πετυχημένα τη γοτθική αισθητική με την ποπ κουλτούρα της εποχής - ντισκομπάλες, χτενίσματα, φωτιστικά, ρούχα…. Η μουσική, πέρα από τα χαρακτηριστικά θέματα του Danny Elfman, περιλαμβάνει τραγούδια του Iggy Pop, του Barry White, των T. Rex και - πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε! - του Alice Cooper, που μάλιστα εμφανίζεται αναπάντεχα σε μια σκηνή σαν ο εαυτός του δίνοντας συναυλία, με ζουρλομανδύα, δερμάτινα, μαστίγια και όλα τα αξεσουάρ. Και όχι, δεν περνά για 10 δευτερόλεπτα και «αντίο», μένει για αρκετή ώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube