Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η αρχή που διέπει τη φυσική κίνηση αποτέλεσε έμπνευση για τους σχεδιαστές της Nike που δημιουργούν υποδήματα για διάφορα αθλήματα. Ο Mark Miner, σχεδιαστής των τριών υποδημάτων Nike Free που θα κυκλοφορήσουν αυτή τη σεζόν, εξερευνά τη δημιουργική διαδικασία στην οποία βασίστηκε η συλλογή.

Η τεχνολογία Nike Free παρέχει τη μέγιστη ελαστικότητα στο τρέξιμο, δίνοντας έτσι με έναν μοναδικό τρόπο την αίσθηση τρεξίματος με γυμνό πόδι. Καλύπτει το πέλμα σαν γάντι, ενδυναμώνει τους μύες και προλαμβάνει τους τραυματισμούς. Η εμπειρία τρεξίματος Nike Free προσφέρεται μέσα από τρία σχέδια, που ανταποκρίνονται στο επίπεδο, τη φυσικής κατάστασης των μυών του πέλματος και τις απαιτήσεις του κάθε δρομέα:

Nike Free Run+3: Διαθέτει την καινοτομική κατασκευή Dynamic Fit, η οποία αγκαλιάζει την καμάρα και βοηθά ώστε να εξαλείφεται το κενό ανάμεσα στο πέλμα και το υπόδημα, εφαρμόζοντας "σαν γάντι". Το πάνω τμήμα είναι κατασκευασμένο χωρίς ραφές και εξασφαλίζει μικρό βάρος, σωστή υποστήριξη και αερισμό του πέλματος στα σημεία όπου χρειάζεται περισσότερο.

Nike Free 4.0: Τροποποιημένο σχέδιο με εγκοπές, το οποίο βοηθά ώστε το υπόδημα να δίνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του τρεξίματος με γυμνά πέλματα. Το πάνω τμήμα - το οποίο είναι κατασκευασμένο χωρίς ραφές - και η εσωτερική επένδυση που ακολουθεί την καμπυλότητα του πέλματος εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή και βελτιώνουν την άνεση και την υποστήριξη.

Nike Free 3.0: Οι πρόσθετες εγκοπές στην καμάρα και το ελαφρύ πάνω τμήμα χωρίς ραφές βοηθούν ώστε αυτό το υπόδημα να δίνει την καλύτερη δυνατή αίσθηση τρεξίματος με γυμνά πέλματα, για ενδυνάμωση των πελμάτων και μεγαλύτερη ευκαμψία.

Δείτε τον Mark Miner (Senior Nike footwear designer) να μιλά για τις καινοτομίες της συλλογής, η οποία όχι μόνο δείχνει διαφορετική αλλά και κινείται διαφορετικά εδώ:




και ακολουθήστε τον Tobie Hatfield (Nike innovation director) στην αφήγηση της ιστορίας του Free:




Δημιουργήστε το δικό σας, μοναδικό Nike Free, επιλέγοντας τα σχέδια, τα χρώματα αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προτίμησής σας μέσω του NIKEiD.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Nike: https://www.facebook.com/NikeRunningGreece

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube