Μπορεί οι εξωγηπεδικές σκοτούρες να είναι μεγαλύτερες. Μπορεί η εικόνα της στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να είναι απογοητευτική. Μπορεί η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό να φαντάζει τεράστια… όμως η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει τα πλέι οφ.

Η πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα που ξεκινά αύριο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και στην περίπτωση που αυτή έρθει η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League να φαντάζει ακόμη δυσκολότερη, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη τους. Γνωρίζουν, δε, πως η μοίρα τους στη διαδικασία θα κριθεί εν ολίγοις στα δύο πρώτα ματς, αυτό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα. Εφόσον η «Ένωση» κάνει δύο νίκες θα μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ακόμη όμως κι αν πάρει αυτή, καλείται να παλέψει για να αρχίσει όσο το δυνατόν αργότερα την προσπάθειά της στο Europa League κι όχι να παίζει μες στο κατακαλόκαιρο. Όλα αυτά-φυσικά-υπό την προϋπόθεση πως δεν θα επιβληθεί ποινή ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την UEFA…

Ρυθμιστής ο Μανωλάς, μέσα ο Σιαλμάς

Από τη συμμετοχή του Κώστα Μανωλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα ο Νίκος Κωστένογλου. Ο νεαρός αμυντικός προπονήθηκε χθες κανονικά. Αν τα καταφέρει και σήμερα (16:00) θα είναι στην αποστολή και πιθανότατα στο βασικό σχήμα, ως παρτενέρ του Γιάννη Κοντοέ. Αν όχι, παρτενέρ του τελευταίου θα παραμείνει ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Κωνσταντόπουλος στο τέρμα, Γεωργέας και Καράμπελας σε δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Μάκος, Καφές και Βάργκας στο κέντρο, Λεονάρντο και Σιαλμάς στις πτέρυγες της επίθεσης και Λυμπερόπουλος σέντερ φορ. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι τραυματίες Δέλλας, Κλωναρίδης και Γκούντγιονσεν.

* Η επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη από τη Νέα Υόρκη δρομολογεί εξελίξεις στην ΠΑΕ, που αναμένονται ραγδαίες μετά τη γενική συνέλευση της επόμενης Τετάρτης. Τις επόμενες μέρες πιθανώς θα υπάρξει ραντεβού με τον Ανδρέα Δημητρέλο, τον οποίο και θα ενημερώσει για τα σχέδιά του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.