Έχοντας καταγράψει ήδη αρκετές δεκάδες ωρών παρακολουθώντας τις ταινίες της σειράς Star Wars στον κινηματογράφο, σε VHS, αλλά και σε DVD ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα στο μέλλον.

Όπως ήταν απόλυτα λογικό για έναν παραγωγό που πιστεύει στην ανάπτυξη των τεχνικών κινηματογράφησης, αλλά και στον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταφοράς του έργου του στον θεατή, ήρθε η ώρα για τη διάθεση των έξι παραγωγών σε μορφή Blu-ray.

Μάλιστα, η Lucas ετοίμασε ένα ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει όχι μόνο τις ταινίες, αλλά και υπερβολικά πολύ έξτρα υλικό. Πάμε λοιπόν να δούμε για ποιο λόγο θα πρέπει να το αγοράσετε.

Χωρίς να μπούμε σε περιττά σχόλια για το ποιες ταινίες ήταν καλές αρκεί απλά να πούμε ότι η αρχική τριλογία ήταν εξαιρετική, με τις πιο σύγχρονες προσπάθειες να υποφέρουν σε πολλούς τομείς. Παρόλα αυτά, σε τεχνικό επίπεδο τα Star Wars είναι αυτό που χρειάζεστε για να απολαύσετε επιτέλους τα χρήματα που δαπανήσατε για την Full HD τηλεόραση και το home cinema σας. Ο George Lucas έχει καταφέρει να δημιουργήσει συνολικά ένα σύμπαν που μπορεί να μαγέψει και τον πιο δύσπιστο φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Βασισμένος σε στοιχεία από το Flash Gordon και το Hidden Fortress του Akira Kurosawa, το Star Wars εξιστορεί την μάχη ανάμεσα στη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Οι πρώτες ταινίες κυκλοφόρησαν πριν από αρκετά χρόνια και σε ειδικές εκδόσεις στον κινηματογράφο, ενώ δέχτηκαν περαιτέρω lifting για να φτάσουν στη διάθεσή του σε DVD το 2004.


Η ομάδα παραγωγής φρόντισε έτσι ώστε να σβήσει κάποια από τα σημάδια του χρόνου στις αρχικές τρεις ταινίες, κάτι που μέχρι ένα σημείο πέτυχε, χωρίς να αλλοιώσει ιδιαίτερα τις τότε τεχνικές. Πλέον, η εξαλογία έφτασε στην εποχή του Blu-ray, o Lucas βρήκε τον απαραίτητο χώρο για να γεμίσει με τις άπειρες ώρες έξτρα υλικού που έχει στην κατοχή του και ετοιμάζεται πλέον για την τρισδιάστατη απόδοση των Star Wars που θα επιστρέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το πακέτο Star Wars: The Complete Saga προσφέρει σε υψηλή ευκρίνειας τις ανανεωμένες εκδόσεις των ταινιών του 2004 με ορισμένες ακόμη βελτιώσεις, έτσι ώστε η απόδοση των χαρακτήρων και των σκηνικών να μην φανεί ιδιαίτερα «παρωχημένη» στο μάτι του σύγχρονου θεατή. Η πιο χαρακτηριστική αλλαγή είναι το νέο μοντέλο του Master Yoda στο The Phantom Menace που σίγουρα θα κάνει αίσθηση στους φίλους του franchise που έχουν λατρέψει το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Πέραν του οποιουδήποτε σχολίου μπορεί να κάνει καθένας για τις σεναριακές δυνατότητες του George Lucas, αυτό που μπορούμε να ισχυριστούμε με ασφάλεια είναι ότι ο άνθρωπος γνωρίζει πώς να αξιοποιεί πάντα τεχνολογία αιχμής.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube