Όποιος τον έχει δει αγωνιζόμενο έστω και λίγο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας δεν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Ο Αντρές Ινιέστα, ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές -και συνάμα όχι από τους πιο τυχερούς- που έχουν αναδείξει οι «μπλαουγκράνα» γράφει τη δική του ιστορία με την φανέλα των Καταλανών.

Μπορεί ο Μέσι να «κλέβει» τις εντυπώσεις, ωστόσο χωρίς συμπαίκτες σαν τον 27χρονο άσο, θα ένιωθε και ο ίδιος πολύ λιγότερη ασφάλεια εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο διεθνής μέσος βρίσκεται ήδη στο top-10 των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου και στην αναμέτρηση με την Λεβάντε το Σάββατο, είτε την ερχόμενη εβδομάδα απέναντι στην Τσέλσι θα συμπληρώσει 400 επίσημα ματς!

Σε αυτά προσθέστε 40 γκολ, πέραν των εμπνεύσεών του που έχουν συμβάλλει για την επίτευξη πολλών περισσότερων τερμάτων.

Προϊόν των ακαδημιών της περίφημης Masia, προωθήθηκε στο κατάλληλο τάιμινγκ στην πρώτη ομάδα, με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα!

Βέβαια όσους τίτλους κι αν έχει σηκώσει, μάλλον αυτόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 με τους «φούριας ρόχας» θα τον θυμάται περισσότερο από τον καθένα, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στην παράταση της αναμέτρησης με τους Ολλανδούς.

Αναλυτικά, οι συμμετοχές του με την Μπαρτσελόνα (2002-):

Ισπανικό πρωτάθλημα: 266
Ισπανικό Κύπελλο: 40
Ισπανικό Σούπερ Καπ: 6
Τσάμπιονς Λιγκ: 77
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 3
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: 2
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 5





Εθνική Ισπανίας (2006-): 64 (11)



Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube