Του Κώστα Μιαούλη

Παρά το γεγονός πως απόψε με τις εμφανίσεις τους, δεν το πιστοποίησαν, μιας και αντιμετώπισαν διαφορετικές δυσκολίες και συνθήκες, οι δύο καλύτερες ομάδες, με διαφορά ειδικά στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν φτάνουν στον τελικό. Έναν τελικό που φέτος ελπίζουμε όλοι να είναι γιορτή και να αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο.

Για τον Ατρόμητο η δεύτερη απανωτή παρουσία σε τελικό Κυπέλλου, σε συνδυασμό με την παρουσία του στην 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αποτελεί την επιβεβαίωση πως πλέον η ομάδα του Περιστερίου, αποτελεί ένα κομμάτι των κορυφαίων θέσεων του πρωταθλήματος. Ωστόσο στο σημερινό ματς ο υπέροχος Αστέρας Τρίπολης, παρά το γεγονός πως έμεινε από νωρίς με δέκα και λίγο αργότερα δέχτηκε το γκολ, δεν σκόρπισε. Βγήκε μπροστά και μέχρι το 60ο λεπτό, θαρρούσες πως εκείνος ήταν που αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω στο ματς. Όμως ένα λάθος του Πουλίδο και η ικανότητα του Μήτρογλου να «οσμίζεται» όπως… ο καρχαρίας το αίμα, το πιθανό λάθος του αντιπάλου έδωσαν στον Ατρόμητο τη δυνατότητα της παρουσίας σε έναν δεύτερο απανωτό τελικό. Αν υπολογίσει κανείς πως οι Περιστεριώτες απέκλεισαν Άρη και ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, θεωρώ πως απόλυτα δίκαια έφτασαν στο τέλος του δρόμου.

Για τον Ολυμπιακό το ματς στο Ηράκλειο δεν ήταν και τόσο τυπική διαδικασία. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν για μην μπλέξουν σε κάποια πιθανή περιπέτεια παράτασης και τα κατάφεραν, αν και υπήρξαν φυσιολογικά σημάδια κόπωσης στο ματς του «Γεντί Κουλέ». Η άμυνα του πρωταθλητή έκανε άψογα τη δουλειά της για ένα ακόμα ματς και δεν κινδύνευσε παρά μόνον στην φάση του Ζορμπά. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έψαξε το γκολ τόσο μεθοδικά όσο μας έχει συνηθίσει, οπότε φυσιολογικά το ματς τελείωσε χωρίς σκορ, μιας και ο ΟΦΗ, δυσκολεύεται να βάλει κόσμο στην περιοχή του αντιπάλου.

Ήδη από τις πρώτες ώρες από τη στιγμή που τελείωσαν οι αναμετρήσεις η κουβέντα, περιστρέφεται γύρω από το αν ο Μήτρογλου και ο Τάτος θα αγωνιστούν στον τελικό. Ευχή δική μου, αλλά και πολλών ακόμα πιστεύω, είναι να δούμε και τους δύο φιναλίστ να παρατάσσονται με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις στη σέντρα του τελικού του ΟΑΚΑ, ώστε να δούμε με φουλ τα οπλοστάσια τους, τις δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν να αγωνίζονται με έπαθλο για το νικητή το Κύπελλο Ελλάδος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube