Ήταν γνωστό, αλλά πιστοποιήθηκε ξανά. Ο Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Η χθεσινή νίκη επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ δεν ήταν η πρώτη που παίρνουν οι «πράσινοι» σε αντίπαλο έδαφος, με τα προγνωστικά εναντίον τους και την πλάτη τους στον τοίχο. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει τις τρεις πιο χαρακτηριστικές αυτές νίκες, πριν τη χθεσινή.

Κίντερ Μπολόνια-Παναθηναϊκός 83-89

Αντιμέτωπος με την Κίντερ Μπολόνια των Τζινόμπιλι, Σμόντις, Γκρίφιθ, Άντερσεν, Ριγκοντό και Γκρέιντζερ και του Ετόρε Μεσίνα μέσα στο «σπίτι» της, ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν ήταν το φαβορί στον τελικό του 2002. Οι «πράσινοι», ωστόσο, με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και ανήμερα του Πάσχα το 2002 κατέκτησαν το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.



Σιένα-Παναθηναϊκός 53-72

Η ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Σιένα στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής σειράς του 2009 «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό. Με λαβωμένο τον Διαμαντίδη, οι «πράσινοι» ταξίδεψαν σε μειονεκτική θέση στην Τοσκάνη αναζητώντας μία νίκη. Συνέτριψαν τους πρωταθλητές Ιταλίας με 72-53 στο τρίτο ματς της σειράς, αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό και πανηγύρισαν την πρόκριση εκτός έδρας κερδίζοντας και το επόμενο με 91-84.



Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 71-75

Προερχόμενος από μία μετριότατη πορεία στην πρώτη φάση και το Top 16 κι έχοντας χάσει μία χρυσή ευκαιρία για το μπρέικ (83-82), ο Παναθηναϊκός είχε μία-ίσως τελευταία-ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Βρέθηκε να χάνει με 28-12 στο ξεκίνημα, αλλά επέστρεψε δυναμικά στο ματς, πήρα προβάδισμα και με το κάρφωμα του Μπατίστ «σφράγισε» την άλωση της Βαρκελώνης. Οι βάσεις για το έκτο αστέρι είχαν πλέον μπει…



Μακάμπι-Παναθηναϊκός 69-78

Ο Παναθηναϊκός παίζει για τη ζωή του στο Τελ Αβίβ. Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κι αν χάσει ξανά από τη Μακάμπι στη «Nokia Arena»… χάνεται. Οι «πράσινοι» δείχνουν χαρακτήρα, με τους Καλάθη, Καϊμακόγλου, Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους να δείχνουν το δρόμο προς το 2-2 στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube