Οι δύο μαγείρισσες του εστιατορίου Καλλίστη ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο να προσελκύουν τους πελάτες τους με δελεαστικές προσφορές και καλές υπηρεσίες.
Έτσι, προτείνουν ένα μενού με πιάτα που συνδυάζουν την ποικιλία γεύσεων, κάνουν ένα «αφιέρωμα» στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και πάνω απ’ όλα ο πελάτης θα φύγει χορτασμένος τόσο από το φαγητό, όσο κι από τα αρώματα που αναδύουν οι συνταγές. Το καλωσόρισμα γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, κερνώντας σας ρακή και ένα πιάτο με ελιές και λάδι από τη Μεσσηνία. Είναι μια καλή ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα προϊόντα που βγάζει ο τόπος μας.
Η συνέχεια όμως αναμένεται σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα. Πάρτε μία γεύση… :
-Βελουτέ φάβας Φενεού με καπνιστή φέτα
-Τραχανάς με μανιτάρια και λάδι τρούφας
-Ντομάτα, ρόκα με ξινομυζήθρα Κρήτης και βαλσάμικο Καλαμάτας
-Μπουκιές κόκορα με κούς-κούς και πουρέ αρακά
-Πανσέτα μαριναρισμένη σχάρας με χόρτα
-Λαζάνια ζαφοράς ραγού με βουβαλίσιο λουκάνικο Κερκίνης
-Παγωτό μπουγάτσα με φύλλο κρούστας και σώς καραμέλας
-Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας giandujia
Το εστιατόριο Καλλίστη, που είχε τιμηθεί με το βραβείο "Ελληνικής κουζίνας" το 1999, λειτουργεί τις Παρασκευές και τα Σάββατα το βράδυ, ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτό μόνο το μεσημέρι. Νομίζω πως δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να το επισκεφτείτε. Η Καλλίστη βρίσκεται Ασκληπιού 137 στο κέντρο της Αθήνας σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 2ου αιώνα και η ζεστασιά του χώρου, η φιλοξενία από τις 2 οικοδέσποινες και τα πρωτότυπα αλλά τόσο γευστικά πιάτα θα σας κάνουν να εντάξετε το εστιατόριο στις αγαπημένες σας προτάσεις για φαγητό. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.kallistigefsis.gr
Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή