Η χθεσινή ήττα από τη Μέταλιστ έγραψε τον πικρό επίλογο στην ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μία περιπέτεια που άρχισε άσχημα, απογειώθηκε στην πορεία, περιλάμβανε μεγάλες στιγμές, αλλά και απογοητεύσεις. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει τους δέκα σταθμούς της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού:

Champions League

13/09/2011 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1

Για πολλούς η πρόκριση στους «16» χάθηκε από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους Champions League. Οι Πειραιώτες πλήρωσαν την αποχή πέντε μηνών από τις επίσημες υποχρεώσεις, όπως και την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος, και ηττήθηκαν από τη γαλλική ομάδα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από τους Γάλλους. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


Olympiakos - Marseille 0-1 Lucho από pklora7

28/09/2011 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1

Με μια λέξη… «κρίμα». Η εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ μέσα στο «Emirates» δεν επιβραβεύτηκε με το ανάλογο αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο, όμως γνώρισαν την ήττα στην έδρα των «κανονιέρηδων». Διαβάστε εδώ περισσότερα.


szolj hozza: Ars 1-0 Oly


szolj hozza: Ars 2-0 Oly


szolj hozza: Ars 2-1 Oly

19/10/2011 Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1

Κι εκεί που οι ελπίδες πρόκρισης έδειχναν να έχουν εξανεμιστεί μετά τις δύο πρώτες ήττες, ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών». Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στη Ντόρτμουντ συνδύασαν την ουσία με μία εξαιρετική εμφάνιση, σε άμυνα κι επίθεση. Έτσι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης για τους «16» του Champions League, αλλά έκαναν και αποφασιστικό βήμα για τον μίνιμουμ στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στους «32» του Europa League. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


szolj hozza: O1-0D

01/11/2011 Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0

Κάτι καλύτερο άξιζε ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς, αφού πλήρωσε το γρήγορο γκολ που δέχθηκε από την Ντόρτμουντ. Οι Πειραιώτες δεν επηρεάστηκαν από το τέρμα που δέχθηκαν στο 7’ της αναμέτρησης και παρά την υπεροχή τους στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το βαθμό. Διαβάστε εδώ περισσότερα.



23/11/2011 Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας το τελευταίο χαρτί για πρόκριση στους «16», πιθανώς και για την τρίτη θέση, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τελικά κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από το Βελοντρόμ. Πρωταγωνιστές ήταν ο Φετφατζίδης και ο πρώην πλέον «ερυθρόλευκος» Γέστε, όπως και ο Μέγιερι που αποδείχθηκε τέρας ψυχραιμίας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 | MATCH HIGHLIGHTS by pklora7

06/12/2011 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 των Άγγλων στο «Καραϊσκάκη», αλλά δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Champions League, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας. Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Έτσι η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε στο Europa League. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


szolj hozza: O3-1A

Europa League

14/02/2012 Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του ήταν αυτός που παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν. Οι Πειραιώτες παρά το πολικό ψύχος (-14 βαθμούς) και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της… μεσημεριανής αναμέτρησης (η σέντρα στις 13:00) κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μέσα στη Μόσχα, με τον Ρόι Κάρολ να έρχεται από τον πάγκο μετά την αποβολή του Μέγιερι και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ως παίκτης του Ολυμπιακού να αποκρούει πέναλτι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.



23/02/2012 Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν 1-0

Με ήρωα τον Ρόι Κάρολ και εκτελεστή τον Ραφίκ Τζεμπούρ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν και εντός έδρας τους Ρώσους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο τέταρτο με γκολ του «τρομοκράτη», όμως στο δεύτερο έριξαν τον ρυθμό και λίγο έλειψε αυτό να τους στοιχίσει. Ωστόσο, δήλωσε «παρών» ο Κάρολ, που παίζοντας τραυματίας έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Διαβάστε εδώ περισσότερα.



08/03/2012 Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1

Όπως στη Ρωσία έτσι και στην Ουκρανία ο Νταβίντ Φουστέρ ζέστανε τον Ολυμπιακό! Με τέρμα του Ισπανού οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν με το διπλό (0-1) από το παγωμένο Χάρκοβο (-10 βαθμούς) και τον κακό του αγωνιστικό χώρο. Οι βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά είχαν μπει κι απέμενε η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» για να φτάσει ο Ολυμπιακός για τρίτη φορά στην ιστορία του στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα.



15/03/2012 Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2

Ο Ολυμπιακός έφτανε με… φόρα στη ρεβάνς, έχοντας δέκα σερί νίκες δίχως να δεχτεί γκολ (2-1). Ωστόσο η φλυαρία, η δυστοκία, τα ατομικά λάθη η ατυχία, οι τραυματισμοί και η εξάντληση δημιούργησαν το μίγμα του αποκλεισμού. Παρά το γρήγορο γκολ του Μαρκάνο και την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος, οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο μέρος και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο στέρησαν από τους «ερυθρόλευκους» την ιστορική ευκαιρία της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ίσως και μιας πορείας ακόμη ψηλότερα… Διαβάστε εδώ περισσότερα.



Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube