Τα 29 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Κώστας Καϊμακόγλου, που διανύει σε προσωπικό επίπεδο την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Γιατί αν στο Μαρούσι ήταν ο ηγέτης μίας καλής αλλά όχι διεκδικήτριας τίτλων ομάδας και η πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό ήταν προπαρασκευαστική, πλέον ο φόργουορντ από τον Κορυδαλλό είναι απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το www.sport-fm.gr εξηγεί γιατί...

Μπορεί να μην είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά η εργατικότητά του, η οξυδέρκεια και η αντίληψη που έχει για το παιχνίδι έχουν αναγκάσει τον προπονητή του να ομολογήσει πως είναι από τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της καριέρας του. Κι αν έχει ο «Ζοτς» δουλέψει με μεγάλους παίκτες…

Αγωνίζεται με την ίδια (πλέον) επιτυχία στις θέσεις «3» και «4». Οι αριθμοί δεν δείχνουν απαραίτητα το μέγεθος της προσφοράς ενός παίκτη σε μια ομάδα, αλλά ακόμη και στην περίπτωση του Καϊμακόγλου είναι ενδεικτικοί. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε μια ομάδα αστέρων είναι πολύ ψηλά σε ranking και λεπτά συμμετοχής.

-στην Α1 έχει 7,8 πόντους (έβδομος στην ομάδα) με 82% στις βολές (πρώτος), 68% στα δίποντα (τέταρτος) και 37,1% στα τρίποντα (τέταρτος). Επίσης έχει 3,7 ριμπάουντ (τρίτος στο σύνολο και πρώτος στα αμυντικά με 2,7), 1,3 ασίστ (έκτος), 0,8 κλεψίματα (έκτος), μόλις 0,9 λάθη (δέκατος) σε 19,4 λεπτά (πέμπτος) και με 9,286 είναι έκτος σε ranking.

-στην Ευρωλίγκα έχει 7,6 πόντους (πέμπτος στην ομάδα) με 83,3% στις βολές (τέταρτος), 45,8% στα δίποντα (δέκατος) και 41,2% στα τρίποντα (τρίτος). Επίσης έχει 4,2 ριμπάουντ (τρίτος), 1,2 ασίστ (τέταρτος), 1,1 κλεψίματα (τρίτος), 0,8 λάθη (έβδομος) σε 22:53 ανά αγώνα (τρίτος) και με 9,5 είναι πέμπτος στο ranking.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube