Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποδείχτηκε συνεπής στη δέσμευσή του, έβαλε χθες 1,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο μετοχικό του ποσοστό, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσει ο Αδαμάντιος Πολέμης. Τα χρήματα του «Mr MIG» θα διατεθούν για την πληρωμή οφειλών σε παίκτες της σημερινής ομάδας από την περσινή σεζόν, καθώς και σε κάποια χρέη απέναντι σε ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν.

Ακόμη δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί το ποσοστό στο οποίο θα αυξηθεί το μερίδιο του Ανδρέα Βγενόπουλου στην ΠΑΕ (από το 10,8% που έχει τώρα), καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν στην αύξηση των 15 εκατ. ευρώ. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει την πρόθεση να βάλει άλλα χρήματα και να γίνει μεγαλομέτοχος εφόσον δεν βρεθεί άκρη με τη ΓΗΠΕΛ, ένα ζήτημα που πιθανώς να οδηγήσει στα δικαστήρια με την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης θα βάλει 1 εκατ. ευρώ, παρότι στο μετοχικό του ποσοστό αντιστοιχούν περίπου 260.000. Πάντως δεν επιθυμεί να αυξηθεί το μερίδιό του και πιθανότατα το υπόλοιπο ποσό (740.000 ευρώ) πιθανότατα θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ με τη μορφή χορηγίας. Με τα χρήματα των Βγενόπουλου και Πολέμη ο Παναθηναϊκός θα καλύψει οφειλές 2.473.000 ευρώ που αφορούσαν υποχρεώσεις μέχρι τις 30/9/2011 και προσωρινά απαλλάσσεται από τον κίνδυνο της UEFA (που θα ελέγξει την ΠΑΕ στο τέλος Μαρτίου).

Όσον αφορά στον Γιάννη Αλαφούζο, ακόμη δεν είναι σαφές αν και πώς θα βοηθήσει. Τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ, όσο και οι Βγενόπουλος-Πολέμης δεν έχουν ενημέρωση για τις προθέσεις του και δεν επιβεβαιώνεται πως ο γνωστός επιχειρηματίας θα βάλει 1 εκατ. ευρώ και άλλα 1-2 εκατ. ευρώ θα βάλουν άλλοι επιχειρηματίες.

Δεδομένο είναι ότι δεν θα βάλουν χρήματα στην αύξηση του ΜΚ (εκτός από τον Γ. Βαρδινογιάννη) οι Μιχάλης Ζολώτας και Γιώργος Νίκας, ενώ πιθανότατα ίδια στάση θα κρατήσουν οι Τίτος Βασιλόπουλος και Γιάννης Ξυλάς. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινούνται και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, αν και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος.

Ανησυχούν…

Έντονη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού για εκρηκτικό κλίμα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ μετά την επίθεση και τις φθορές που προκάλεσαν άνδρες της Ασφάλειας στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το βράδυ της Κυριακής. Συνέχεια στο θέμα δόθηκε χθες, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού κατήγγειλαν πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν άσεμνες χειρονομίες περνώντας μπροστά από τα γραφεία. Μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο έγινε ραντεβού με τους υπεύθυνους στη ΓΑΔΑ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο μηνύσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σύνδεσμο. Ο Δημήτρης Γόντικας στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τους εισαγγελείς θα κάνει ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό και θα εκφράσει την ανησυχία του εν όψει του ντέρμπι.

Σκέψεις για αλλαγές

Σήμερα αρχίζει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου η νίκη είναι απαραίτητη για να μην εξανεμιστούν και οι τελευταίες ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πιθανολογείται πως θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, με τους Καπίνο και Μπουμσόνγκ να διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Διαθέσιμος είναι και ο Βιτόλο, που εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στην ΑΕΚ.

Όσο για την κίνηση των εισιτηρίων, μέχρι χθες είχαν «φύγει» περίπου 15.000. Μετά την τελευταία ήττα της ομάδας και το -4 από τους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχει αισιοδοξία πως θα γεμίσει το γήπεδο, ωστόσο αναμένονται περισσότεροι από 30-40 χιλιάδες φίλοι της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube